«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

10/10/12

Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, χρειάζεται πολιτική αμφισβήτησης του νεοφιλελευθερισμού.

Κέρκυρα, 10/10/2012
 
Σχολιάζοντας στα τοπικά ΜΜΕ τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μέρκελ, ο Γραμματέας της Ν.Ε.Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Διονύσης Στραβοράβδης ανέφερε:
 
Όσοι καλλιεργούσαν την εντύπωση ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ θα σηματοδοτούσε κάτι διαφορετικό για τη χώρα, διαψεύστηκαν οικτρά. Διαψεύστηκε ακόμη και η προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης να επενδύσει επικοινωνιακά στην επίσκεψη, να αποκομίσει έστω κάποιες υποσχέσεις.
Τίποτα καινούργιο δεν ειπώθηκε. Επαναλήφθηκε, μονότονα και απόλυτα, η προτροπή-απαίτηση της κ. Μέρκελ να συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο, στο ίδιο λάθος. Επαναλήφθηκαν οι ευχές για πάση θυσία παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Επαναλήφθηκαν οι γνωστοί χιλιοειπωμένοι εκβιασμοί, με σκοπό τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Και, τέλος, επαναλήφθηκαν, για μια ακόμη φορά, οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι σκοπεύει να εμμείνει στην ίδια αδιέξοδη και εγκληματική πολιτική, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.
Οι λαϊκές αντιδράσεις, οι μαζικές, παρά τον αυταρχισμό, την αστυνομοκρατία και τις απαγορεύσεις, λαϊκές συγκεντρώσεις, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην τρικομματική συγκυβέρνηση και στους τροϊκανούς επικυρίαρχους. Μήνυμα ότι η πολιτική αυτή πρέπει να σταματήσει, να ανατραπεί.
Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για να υπάρξουν προοπτικές ανάκαμψης, χρειάζεται πολιτική αμφισβήτησης του νεοφιλελευθερισμού, πολιτική που θα βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων, και όχι τα συμφέροντα των πολυεθνικών επιχειρήσεων και των χρεοκοπημένων τραπεζιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι αφοσιωμένος σε αυτήν ακριβώς τη στρατηγική. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας δύσκολος δρόμος, αλλά είναι και ο μοναδικός που μπορεί να αναστήσει το Ευρωπαϊκό όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.
Είναι αυτές οι αξίες που πρέπει να υπερισχύσουν. Διαφορετικά η Ευρώπη κινδυνεύει να επιστρέψει σε ένα σκοτεινό παρελθόν που πιστεύαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω μας για πάντα.