«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

3/6/13

Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοΐλη.

Για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, την οικονομία, τις ιδιωτικοποιήσεις,
τα επιδόματα ξενοδοχοϋπαλλήλων και ΑμεΑ.
 
Κέρκυρα, 03/06/2013

Στα πλαίσια συνέντευξης τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Κέρκυρας ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης αναφέρθηκε στις προσυνεδριακές διαδικασίες ενόψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά και στις εξελίξεις στην οικονομία, στις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις, καθώς επίσης και στο εποχικό επίδομα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και στο αναπηρικό επίδομα των ΑμεΑ.

Μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Σαμοΐλης ανέφερε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βρίσκεται στην τελική ευθεία για το Ιδρυτικό του Συνέδριο (10-14 Ιουλίου). Το Συνέδριο φιλοδοξούμε ν’ αποτελέσει κεντρικό και καθοριστικό πολιτικό γεγονός, για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος αναλύονται δημοσίως σε κάθε νομό της χώρας, όπως αντίστοιχα γίνεται και στην Κέρκυρα (Τουρισμός, Υγεία, Εξωτερική Πολιτική, Δημόσια Διοίκηση), προκειμένου οι πολίτες να συμμετέχουν, να γίνονται κοινωνοί του κυβερνητικού προγράμματος το οποίο διαμορφώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και να το εμπλουτίζουν.

Σε σχέση με τις οικονομικές εξελίξεις, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το μνημονιακό πρόγραμμα που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση είναι καταστροφικό, αντιαναπτυξιακό, αλλά και αδιέξοδο. Τα οικονομικά δεδομένα, αλλά και η ίδια η ζωή, διαψεύδουν το τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας και ευαρέσκειας. Το «Success Story» εξελίσσεται σε τραγωδία. Το 2013 θα “κλείσει” με ύφεση γύρω στο 5%, η οποία θα συνεχιστεί και το 2014, το ίδιο διάστημα κατά το οποίο η ανεργία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς.

Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, επίσης η συγκυβέρνηση έχει πέσει πολύ έξω απ’ τον αρχικό στόχο της (που ήταν 50 δις ευρώ), αλλά και απ’ τον ‘‘αναθεωρημένο’’ επόμενο (19 δις ευρώ), καθώς μέχρι στιγμής έχει εισπράξει μόλις 1,3 δις ευρώ. Το οριζόντιο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας οδηγεί σε καταστροφή, ακυρώνει κάθε περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική για το ίδιο το κράτος, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει τα μέγιστα τους πολίτες.

Στον τομέα της εργασίας, πέραν της καλπάζουσας ανεργίας, οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και εποχικά εργαζόμενοι θα σταματήσουν να παίρνουν από τον ερχόμενο χειμώνα και το εποχικό επίδομα (ανεργίας). Τη φετινή σεζόν πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι έμειναν χωρίς δουλειά. Πολλές οικογένειες, και στην Κέρκυρα, θα νιώσουν έντονα την ανθρωπιστική κρίση απ’ τον προσεχή χειμώνα. Το ζήτημα παίρνει σοβαρότατες διαστάσεις, και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά, αποφασιστικά και οργανωμένα.

Σε συνθήκες τέτοιας κρίσης, είναι τουλάχιστον ανάλγητη η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να αποκλείσει χιλιάδες Άτομα με Αναπηρία από το αναπηρικό επίδομα, επανακαθορίζοντας το βαθμό αναπηρίας. Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ταλαιπωρούνται και εμπαίζονται. Ακόμη και οι επιτροπές που είναι αρμόδιες για την επανεξέταση των αναπήρων δεν έχουν συνεδριάσει για διάστημα πολλών μηνών.
Το Γραφείο Τύπου