«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

17/3/12

Σε θέση εκλογικής μάχης!

Το ξεκίνημα της προεκλογικής προετοιμασίας για τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ Κέρκυρας ήταν το αντικείμενο συζήτησης της Νομαρχιακής Συνέλευσης των μελών του, που συγκλήθηκε την Τετάρτη 14/3/2012.
Στη Συνέλευση συζητήθηκε το προγραμματικό πλαίσιο και οι δέκα στόχοι - άξονες δράσης που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν τη βάση της προσπάθειας για συγκρότηση ενός ευρύτατου μετώπου των αντιμνημονιακών-αντινεοφιλελεύθερων δυνάμεων, με στόχο ένα νέο συνασπισμό εξουσίας και διακυβέρνησης της χώρας, σε προοδευτική και φιλολαϊκή κατεύθυνση, με απεμπλοκή από τα μνημόνια και την τρόικα.
Συζητήθηκαν οι εκλογικοί στόχοι και η εκλογική τακτική, όσον αφορά και την Κέρκυρα.
Εκτενής συζήτηση έγινε για τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου μάχης και συμπαράταξης. Τέτοιου που να απεικονίζει και τη στράτευση πολιτικών στελεχών πρώτης γραμμής, και την πολυχρωμία του ΣΥΡΙΖΑ, και το άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο των αριστερών και ριζοσπαστικών δυνάμεων, του κόσμου που απεγκλωβίζεται από τα κόμματα της τροϊκανής συγκυβέρνησης και προσβλέπει σε αριστερές προοδευτικές λύσεις, του κόσμου των κινημάτων και των αγώνων.
Εγκρίθηκαν 14 ονόματα, είτε εντός είτε εκτός του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θα τεθούν σε διαβούλευση στο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο τη συναινετική επιλογή των πέντε υποψηφίων που θα συγκροτήσουν ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο μάχης και εκλογικής επιτυχίας, ικανό να φέρει ισχυρό πλήγμα στα κόμματα της συγκυβέρνησης και του μνημονίου στην Κέρκυρα.
Τέλος στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Συνέλευση προσανατολίζεται στην ανάληψη πρωτοβουλιών και στήριξη των κινηματικών δράσεων κατά των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης που απορρέουν από το νέο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Κέρκυρα, 16/3/2012
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ