«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

12/3/12

ΤΑΙΠΕΔ: «εκατό χρόνια ερημιάς» για τον Ερημίτη!

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ:
Θα υπερασπιστούμε όσα δημιούργησε η φύση και σεβάστηκε ο χρόνος.
Η μοναδική Κερκυραϊκή φύση άλλαξε στις μέρες μας από παρεμβάσεις που δεν τη σεβάστηκαν και εξακολουθούν να την τραυματίζουν. Αντίθετα το πλούσιο οικοσύστημα του «Ερημίτη» παρέμεινε μετά από αγώνες και φροντίδα αλώβητο στο πέρασμα των χρόνων δείχνοντας το δρόμο για μια ανάπτυξη που δεν καταστρέφει αλλά προστατεύει και αναδεικνύει.
Αυτή την «παραφωνία»  η κυβέρνηση του μνημονίου αναλαμβάνει να διορθώσει ξεπουλώντας τον Ερημίτη μαζί με τις λίμνες του, τις πανέμορφες παραλίες του, τη σπάνια βλάστησή του, τα νεροπούλια του και τη μοναδική  βίδρα που βρίσκει καταφύγιο στα ήρεμα νερά του.
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο Ερημίτης το πρώτο θύμα του «Ταμείου Αξιοποίησης  Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημοσίου Α.Ε.». Να βαφτίζουν ψευδώνυμα ως «αξιοποίηση» το ξεπούλημα, ως «ιδιωτική περιουσία» τον δημόσιο πλούτο, το περιβάλλον, τη ζωή σ' αυτή τη χώρα, σ' αυτό το νησί. Δεν θα επιτρέψουμε το χρώμα του χρήματος να σκεπάσει το χρώμα της φύσης. Δεν είναι όλα σ' αυτό τον τόπο για ξεπούλημα, για καταστροφή, για πλουτισμό στα χέρια «επενδυτών».
Κομμάτι-κομμάτι, φιλέτο-φιλέτο, ξεπουλιέται σήμερα ο Ερημίτης, αύριο το Αεροδρόμιο, το Λιμάνι, η Αντινιώτη, τα Κορίσσια, το Μον Ρεπό...
Ο αγώνας και η αντίσταση για τη διάσωση του φυσικού μας πλούτου και της δημόσιας περιουσίας δεν τελειώνει με λόγια, με ανακοινώσεις, με ψηφίσματα... Τώρα αρχίζει.
Οι μνημονιακοί πολιτικοί παράγοντες, που υποκριτικά ρωτάνε από ποιό νόμο προβλέπεται το ξεπούλημα του Ερημίτη, ας έκαναν τον κόπο να δουν τι ψηφίζουν όταν έλεγαν «ναι σε όλα». Οι ευθύνες τους δεν παραγράφονται, ούτε στα «εκατό χρόνια ερημιάς» και ερήμωσης των πάντων που αναλαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.
Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, ας κάνουν τον κόπο να τοποθετηθούν στην πρόταση που έχει καταθέσει εγκαίρως ο ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την προστασία της δημόσιας περιουσίας στην Κέρκυρα και δημιουργία μετώπου όλων των φορέων του νησιού.
Δηλώνουμε σε όσους αποφασίζουν  ερήμην  μας  για τον τόπο και το μέλλον των παιδιών  μας  ότι:  Όσα η φύση δημιούργησε και ο χρόνος σεβάστηκε εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα υπερασπιστούμε…
Κέρκυρα, 12/03/2012
Το Γραφείο Τύπου