«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

15/2/12

Γιάννης Τόλιος: Μαζί, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του Γιάννη Τόλιου, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στα τοπικά ΜΜΕ στην Κέρκυρα (14/2/2012)
Η δικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου, με τις κατευθύνσεις τις τρόικα, έβαλε χοντρές αλυσίδες στον ελληνικό λαό, για χάρη των τοκογλύφων.
Στόχος τους είναι η δήμευση του ελληνικού λαού. Με "σφαγή" μισθών και συντάξεων, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με εργασιακές σχέσεις των αρχών του 1900.
Προβάλουν το χιλιοειπωμένο παραμύθι "για να αποφύγουμε την χρεωκοπία", ενώ ακολουθούν πολιτική διαχείρισης της χρεωκοπίας υπέρ των δανειστών τοκογλύφων.
Η εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο δεν αφήνει αμφιβολίες για το νέο μνημόνιο: φτωχοποίηση, έκρηξη της ανεργίας, παραγωγική αποδιάρθρωση, νέα γενιά χωρίς μέλλον. Η Ελλάδα σαν χώρα γίνεται προτεκτοράτο. Καταργείται η εθνική και λαϊκή κυριαρχία.
Η κρίση στην Ευρωζώνη είναι βαθιά. Το λεγόμενο ενιαίο νόμισμα είναι μόνο για τις ισχυρές χώρες, που τα πλεονάσματά τους προέρχονται από τα ελλείμματα των αδύναμων χωρών. Αυτή η Ευρώπη των Μέρκελ-Σαρκοζί δεν έχει καμιά σχέση με την Ευρώπη των λαών και των εργαζομένων.
Η απάντηση είναι μία και μοναδική: Αγώνας για την ανατροπή του νέου μνημονίου. Δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Εκλογές τώρα, να φύγει η κυβέρνηση της μειοδοσίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι υπάρχει εναλλακτική λύση. Καταθέτει προτάσεις για μια άλλη πολιτική, για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και της κοινωνίας.
·         Άρνηση πληρωμής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, με βάση το διεθνές δίκαιο.
·         Καμία θυσία για το ευρώ και την ευρωζώνη.
·         Εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
·         Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
·         Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
·         Επιστροφή των ΔΕΚΟ υπό δημόσιο έλεγχο.
·         Στήριξη της αγοραστικής δύναμης  μισθών και συντάξεων.
·         Ανάπτυξη - απασχόληση - αναδιανομή του πλούτου.
·         Ισότιμες οικονομικές σχέσεις με όλες τις χώρες.
·         Δημοκρατική αναδιοργάνωση του κράτους.
·         Πρόγραμμα στήριξης και ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της οικογενειακής γεωργίας.
·         Πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.
·         Στήριξη του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δαπανών.
Όλα αυτά απαιτούν μια κυβέρνηση των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων.
Η ενεργή αντίσταση στην ασκούμενη πολιτική από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, χρειάζεται να γίνει ένα μεγάλο βουερό ποτάμι ανατροπής, αλληλεγγύης και αριστερής συμπαράταξης.
Το δίλημμα είναι σαφές: Ή εμείς ή αυτοί!
Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Μαζί μπορούμε να χαράξουμε μια ελπιδοφόρα προοπτική.