«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

13/2/12

Ο λαός θα νικήσει!

Η κυβερνητική πλειοψηφία, παρά τα 199 ναι στη Βουλή, έπαψε να υφίσταται.
Ψήφισαν το θάνατο αυτής της κοινωνίας, κόμματα που πλέον βρίσκονται υπό διάλυση. Ψήφισαν εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας, το λαό, την κοινωνία, το κοινοβούλιο. Ψήφισαν απειλώντας με χρεωκοπία.
Αν δεν είναι χρεωκοπία το ένα εκατομμύριο ανέργων, αν δεν είναι χρεωκοπία τα εκατομμύρια των νεόπτωχων, αν δεν είναι χρεωκοπία, η απόγνωση, η κοινωνική έρημος, η ζωή χωρίς ελπίδα, χωρίς δουλειά, χωρίς αξιοπρέπεια, που καταδικάζουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, τότε για τι μιλάμε;
Ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο μνημόνιο έχουν στόχο την έξοδο από την κρίση. Τα μνημόνια είχαν και έχουν έναν στόχο: τη φτωχοποίηση των Ελλήνων και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Τα ψέματα όμως κάποτε τελειώνουν. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί ούτε μια μέρα, όταν έχει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού απέναντί της. Ο λαός, που βγήκε στους δρόμους, και παραμένει, και θα παραμείνει μέχρι να φύγουν, αυτός ο λαός που αγωνίζεται, δεν εκφοβίζεται, δεν τρομοκρατείται. Πεισμώνει. Και το πείσμα γίνεται οργή, και η οργή διεκδίκηση.
Αυτός ο λαός θα νικήσει. Ήδη επέβαλε την κατ' ουσίαν διάλυση της περίφημης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των "μεγάλων κομμάτων". Αυτοί έχουν ήδη χρεοκοπήσει! Ήδη έχουμε ένα νέο πολιτικό σκηνικό.
Ο λαός θα παραμείνει στους δρόμους, στις διαδηλώσεις, στις καταλήψεις, Θα επιβάλει να ακουστεί και η δική του ετυμηγορία. Θα διώξει αυτή την κυβέρνηση έσχατης μειοψηφίας και μηδενικής νομιμοποίησης. Θα επιβάλει εκλογές. Θα επιβάλει ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, με πρωταγωνιστή τον ίδιο το λαό, με πρωταγωνιστή τις δυνάμεις της Αριστεράς. Θα επιβάλει μια νέα κυβέρνηση, των αριστερών, αντιμνημονιακών, αντινεοφιλελεύθερων και πατριωτικών δυνάμεων, που θα ξηλώσει μία-μία τις παράνομες συμβάσεις και ένα-ένα τα μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και ξεπουλάνε τη χώρα.
Κέρκυρα, 13/2/2012
Το Γραφείο Τύπου