«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

7/2/12

Να φύγουν, τώρα!

Δηλώσεις του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Διονύση Στραβοράβδη, κατά την απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.
Η ανηλεής επίθεση κυβέρνησης και τρόικας ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά της κοινωνίας. Κανένα επικοινωνιακό τρυκ δεν μπορεί να κρύψει τις συνέπειες των μέτρων που συμφωνήθηκαν.
Όταν μας λένε για μέτρα περιορισμού των δημοσίων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ, εννοούν απολύσεις άλλων 15.000 εργαζομένων.
Όταν μας λένε για μείωση μισθολογικού και μη κόστους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, εννοούν μείωση μισθών και ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος των εργοδοτών.
Όταν μας λένε για βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων, εννοούν άγρια περικοπή των επικουρικών συντάξεων.
Όταν μας λένε για "ανακεφαλαίωση", εννοούν όλα τα λεφτά στους τραπεζίτες.
Κόβουν 3 μισθούς από τις ήδη ισχνές αποδοχές των εργαζομένων, μας λένε ότι γλύτωσαν τον 13ο και 14ο!
Κατεδαφίζουν τη χώρα, εκτελούν την κοινωνία, και μας  λένε πως "μας έσωσαν" απ' τη χρεωκοπία!
Ως εδώ! Καμία ανοχή πλέον. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Να φύγει τώρα η τρόικα, να πέσει η δοτή κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Να γίνουν άμεσα εκλογές, να μιλήσει ο λαός, ν' αποκατασταθεί η δημοκρατία που έχουν καταρρακώσει.