«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

28/8/11

Καλό ταξίδι, σύντροφε Λεωνίδα!



Ο Λεωνίδας Κύρκος με τη φυσαρμόνικά του στην τιμητική εκδήλωση της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝ (22/5/2008)
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εκφράζει τη συγκίνησή της για την απώλεια του συντρόφου (και επίτιμου δημότη της Κέρκυρας) Λεωνίδα Κύρκου.
Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε μια φυσιογνωμία εμβληματική για τον χώρο της ελληνικής αριστεράς, της ελληνικής πολιτικής σκηνής γενικότερα.
Εκπροσώπησε επάξια τη γενιά του, περπάτησε μαζί της στον πολυτάραχο 20ο αιώνα, δίνοντας όλο του το είναι για την προκοπή αυτού του τόπου, την κοινωνική δικαιοσύνη, το δημοκρατικό σοσιαλισμό.
Στάθηκε με θάρρος και όρθιος μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα και στα στρατοδικεία, έδωσε την μεγάλη μάχη για ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση.
Μπορεί να είχαμε πολλές φορές διαφορετικές απόψεις, δεν μπορεί όμως να αμφισβητηθεί η ανθρωπιά, η ανιδιοτέλεια, η ηθική, η δικαιοσύνη, η μαχητικότητα, στην πολιτική του διαδρομή και στην πολιτική αντιπαράθεση.
Ο Λεωνίδας Κύρκος, μαζί με τον Χαρίλαο Φλωράκη, κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στο αίτημα της εποχής τους για την ενότητα της Αριστεράς, συγκροτώντας τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Το μήνυμά τους αυτό παραμένει επίκαιρο πολύ περισσότερο στις μέρες μας, που ο τόπος μας δοκιμάζεται από τη σκληρή πολιτική του μνημονίου.
Τον αποχαιρετάμε, με την δέσμευση για νέους, μεγάλους και μικρούς αγώνες, στις δύσκολες εποχές που ζούμε.
Καλό ταξίδι σύντροφε Λεωνίδα.
Κέρκυρα, 28/8/2011
Το Γραφείο Τύπου