«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

4/8/11

Συνάντηση ΣΥΝ Κέρκυρας με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, με τον Γραμματέα Διονύση Στραβοράβδη και το μέλος της Γραμματείας Γιάννη Φοντάνα, είχαν συνάντηση με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας «Ο Ταξιάρχης».
Εκ μέρους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ τονίστηκαν οι μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απεργία των Ταξί.
Η κυβερνητική αδιαλλαξία οδηγεί τον κλάδο σε αφανισμό. Το «άνοιγμα» του επαγγέλματος, με τον ισοπεδωτικό τρόπο που γίνεται, θα έχει ως αποτέλεσμα την κυριαρχία «στόλων» οχημάτων των μεγάλων εταιρειών (ήδη κατατίθενται αιτήσεις εταιρειών για 800 και 1000 άδειες!), την μονοπώληση των φιλέτων διαδρομών (ιδιαίτερα μάλιστα των διαδρομών από και προς λιμάνια-αεροδρόμια σε τουριστικές περιοχές όπως η Κέρκυρα), και την «υπαλληλοποίηση» των επαγγελματιών.
Εκ μέρους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ τονίστηκε ότι το πλαίσιο της «συμφωνίας Ρέππα» θα μπορούσε να αποτελέσει βάση διαβούλευσης για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια ανοίγματος του επαγγέλματος, κάτι που η κυβέρνηση επίμονα αρνείται.
Η αντίδραση και η κινητοποίηση του κλάδου είναι δικαιολογημένη. Οι μορφές της κινητοποίησης είναι ευθύνη των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να συμβάλουν στη δημιουργία κοινού μετώπου αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική, από την οποία πλήττονται συνολικά οι εργαζόμενοι, οι οικονομικά ασθενέστεροι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι, συνολικά η κοινωνία. Η αλληλεγγύη, ο συντονισμός, η κοινή δράση, είναι προϋπόθεση για την ήττα την αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και τρόικας.
Κέρκυρα, 4/8/2011
Το Γραφείο Τύπου