«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

18/8/11

Η διεθνής οικονομική κρίση - οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

ανοιχτή εκδήλωση ΣΥΝ - Die Linke
Δευτέρα 22/8 8:30 μ.μ., Πλακάδα Αγίου Σπυρίδωνα
Την Δευτέρα 22 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Κέρκυρας διοργανώνει ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα την διεθνή οικονομική κρίση και τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Έχουμε την χαρά να έχουμε έναν εκλεκτό προσκεκλημένο ομιλητή: τον οικονομολόγο Michael Schlecht, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος της Γερμανικής Αριστεράς DIE LINKE. (Το DIE LINKE, όπως και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, είναι μέλη του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ European Left.)
Την ίδια ημέρα φθάνει στη χώρα μας κλιμάκιο της τρόικας, για "επιθεώρηση" ενόψει της 6ης δόσης του περίφημου "δανείου"! Θα δούμε ξανά το ίδιο σκηνικό. Νέες πιέσεις, νέοι εκβιασμοί για νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων. Και νέοι πανηγυρισμοί απ' την κυβέρνησή μας που, υποταγμένη στις εντολές της τρόικας και αποφασισμένη κατά του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, θα εξασφαλίσει τη δόση!
Η πολιτική αυτή δεν έχει διέξοδο. Η πολιτική αυτή δεν λύνει προβλήματα, αλλά η ίδια είναι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η Ευρώπη αυτή που μας δείχνουν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, δεν έχει μέλλον. Απαιτείται πραγματική αλλαγή σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαιτείται συντεταγμένη αλλαγή πορείας, έτσι όπως τονίζει ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, το DIE LINKE στη Γερμανία, το ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ σε όλη την Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, και σε επίπεδο ευρωβουλής αλλά και χωριστά κάθε δύναμη σε κάθε κράτος μέλος, έχει ξεκινήσει και προωθεί ένα συγκεκριμένο πακέτο δράσης και προτάσεων. Μιλάει, όχι τώρα, όψιμα, αλλά εδώ και δύο χρόνια, έγκαιρα: για τη διαγραφή μέρους του χρέους, για την αλλαγή του ρόλου και της αποστολής της ΕΚΤ, για τη δημιουργία Ταμείου Ανάπτυξης Αλληλεγγύης σε αντίθεση με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το EFSF.
Τις προτάσεις αυτές θα αναπτύξουν στην εκδήλωσή μας, την Δευτέρα 22 Αυγούστου 8:30 το βράδυ στην Πλακάδα Αγίου Σπυρίδωνα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του DIE LINKE Michael Schlecht και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Γιάννης Τόλιος.
Η Ευρώπη δεν είναι μόνο οι "αγορές", οι πολιτικές της Μέρκελ και του Σαρκοζί. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, η Ευρώπη των πολιτών, η Ευρώπη των κινημάτων που εξαπλώνονται παντού, έχουν το δικό τους λόγο, τη δική τους εναλλακτική πρόταση.
Κέρκυρα, 18/8/2011
Το Γραφείο Τύπου