«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

20/3/10

Νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

20/3/2010 Πλατεία Γεωργάκη
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
με μοίρασμα υλικού, μουσική, προβολή διαφανειών
Όσοι μετανάστες έχουν κάποιου τύπου νόμιμη διαμονή στη χώρα την απέκτησαν μόνο αφού ήδη εργάζονταν παράτυπα στη χώρα, κατά τις μερικές νομιμοποιήσεις του 1997 και του 2000 ενώ οι προϋποθέσεις της τελευταίας διαδικασίας νομιμοποίησης για εργασία (Ν.3386/2005 και των λοιπών διατάξεων και νόμων που ακολούθησαν), απέκλεισαν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες εργαζομένους από την απόκτηση άδειας παραμονής.
 Έτσι:
  • Για όσους οικονομικούς μετανάστες εισήλθαν στη χώρα μετά τις 1-1-2005 εντεύθεν, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα νομιμοποίησης για εργασία, παρόλο που δεκάδες χιλιάδες ζουν και εργάζονται στη χώρα επί σειρά ετών.
  • Δεκάδες χιλιάδες νόμιμοι μετανάστες ωθούνται εκτός διαδικασίας ανανέωσης των αδειών παραμονής τους, όταν κάποια στιγμή αδυνατούν να προσκομίσουν τα αναγκαία δεδουλευμένα ένσημα ή να πληρώσουν από την τσέπη τους όσα από αυτά δεν εξασφαλίζουν από τους εργοδότες τους.
  • Για τους πρόσφυγες ασκείται μια απάνθρωπη πολιτική άρνησης του δικαιώματος ασύλου, με ποσοστά έγκρισης αιτημάτων ασύλου που κυμαίνονται κάτω του 1% και αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για την Ε.Ε.
  • Πολλά παιδιά μεταναστών γίνονται παράνομα στα 18 τους αν δεν μπορέσουν να αποδείξουν εργασιακή ιδιότητα.
Το αποτέλεσμα αυτής της αντιμεταναστευτικής και αντιπροσφυγικής πολιτικής είναι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να εργάζονται σε συνθήκες ανασφάλιστης εργασίας χωρίς δικαιώματα, με αποτέλεσμα να κερδίζουν υπέρογκα ορισμένοι «λαθρο»-εργοδότες και παράνομα κυκλώματα νομιμοποιητικών εγγράφων, να ενισχύεται η παραβατικότητα λόγω της εκμετάλλευσης εξαθλιωμένων ανθρώπων από εγκληματικά κυκλώματα, να απορυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών.

Προτείνουμε:

  1. Tην εφαρμογή ενός συστήματος ανοικτής και διαρκούς νομιμοποίησης, για να αλλάξει άμεσα το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
  2. Tην κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης Αλλοδαπών.
  3. Tην τήρηση της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας ως προς τη χορήγηση πολιτικού ασύλου ή την αναγνώριση καθεστώτος επικουρικής προστασίας για τους πρόσφυγες πολέμου.
  4. Tη δημιουργία ανοικτών χώρων Υποδοχής και Φιλοξενίας με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης και με υπηρεσίες κοινωνικής και νομικής υποστήριξης και υγειονομικής φροντίδας.
  5. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις «σκούπα».
  6. Άμεσες παρεμβάσεις και έργα για την αναβάθμιση και υποστήριξη των γειτονιών που έχουν δεχθεί τα μεγαλύτερα φορτία, με τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτιστικών παρεμβάσεων κλπ
Λέμε ΟΧΙ
  •  ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.
  • ΣΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.
  • ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΔΥΟ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΜΕΛΩΝ.
  • ΣΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ