«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

31/3/10

ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ: Με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και τα συνθήματα των βατραχανθρώπων.

Ανατριχιαστικά ήταν τα συνθήματα που φώναζε η ομάδα των 36 βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και αμέσως μετά το πέρασμά της από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι ένα γεγονός το οποίο δημιουργεί πολλές και ουσιαστικές απορίες για την ποιότητα της εκπαίδευσης, για την κατάρτιση και την επιμόρφωση που παρέχεται εν έτη 2010 σε έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες σωμάτων με ιδιαίτερη βαρύτητα για την εθνική ασφάλεια και τη δημοκρατία.
Σκεπτικισμό και ανησυχία προκαλεί επίσης το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς που παρακολουθούσαν την ομάδα να περνάει χειροκροτούσαν και ενίσχυαν με δικά τους συνθήματα, ανάμεσα σε αυτούς και ιερείς.
Από την άλλη οι δηλώσεις στήριξης στην ομάδα των βατραχανθρώπων που έγιναν από τον αρχηγό του ΛΑΟΣ, τέταρτου σε εκλογική δύναμη κόμματος στη Βουλή, προκαλεί τον κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας.
Η άμεση αντίδραση τόσο του υπουργού προστασίας του πολίτη όσο και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος δεν βάζουν στη θέση τους τα πράγματα ούτε είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση καθώς διαφαίνεται από τα γεγονότα ότι υποβόσκει ένας ρατσισμός στην ελληνική κοινωνία ο οποίος καλλιεργείται συστηματικά από διάφορες ομάδες, μέσα ενημέρωσης, εκκλησιαστικούς κύκλους - βλέπε κηρύγματα Άνθιμου - και το κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη.
Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση που κέρδισε τις εκλογές και με το σύνθημα ‘’σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα’’ αντί να απομονώσει το κόμμα, βασικό εκφραστή των ακραίων και ρατσιστικών αντιλήψεων, το έκανε σύμμαχό της σημειώνοντας στροφή 180 μοιρών στην ιδεολογική πλατφόρμα που πλασάριζε προεκλογικά. Το διαπιστώσαμε αυτό στις ‘’εκπτώσεις’’ που έκανε στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια τις οποίες ζητούσε επίμονα ο αρχηγός του ΛΑΟΣ από τον πρωθυπουργό σε επίσημη συνάντηση προκειμένου να δώσει τη στήριξή του για το πέρασμα όλων εκείνων των αντιλαϊκών μέτρων που πάρθηκαν για να τροφοδοτήσουν τους διεθνείς τοκογλύφους. Το διαπιστώσαμε και στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ο κύριος Καρατζαφέρης στην περίπτωση αυτή αρκέστηκε στο να προτείνει διάλογο εκκλησίας και πολιτείας για το θέμα. Σε άλλη περίπτωση θα ζητούσε δημοψήφισμα, θα διοργάνωνε διαμαρτυρίες, θα συγκέντρωνε υπογραφές.
Όλα αυτά δημιουργούν αισθήματα ανησυχίας, προβληματισμού αλλά και αγανάκτησης σχετικά με τα επικίνδυνα μονοπάτια στα οποία μας οδηγούν περίεργες συμμαχίες και ευκαιριακές συμπράξεις πολιτικών τσαρλατάνων και καιροσκόπων της πολιτικής.
Η αριστερά έχει χρέος να αποκαλύψει τέτοιες ανίερες συμμαχίες και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η ίδια η κοινωνία να απομονώσει ρατσιστικές αντιλήψεις, πράξεις και ενέργειες που μας οδηγούν αρκετά χρόνια πίσω σε εποχές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ