«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

11/2/13

Το εύρος της κοινωνικής ανομίας και οι παραστάτες της.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας σε συκοφαντική αρθρογραφία.

Κέρκυρα, 11/02/2013
Δεν μας ξενίζουν πλέον οι καθημερινές ανοίκειες επιθέσεις σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και των στελεχών του. Επιθέσεις ενορχηστρωμένες, από τις δυνάμεις της τρικομματικής κυβέρνησης, και από το δημοσιογραφικό και οικονομικό κατεστημένο.
Μας προξένησε όμως κατάπληξη, ότι σ’ αυτές τις επιθέσεις, τη βρώμικη προπαγάνδα και τις άθλιες συκοφαντίες, ήρθε να προσθέσει τη χολή του ο κος Δημήτρης Μακατσώρης!
Με επιστολή που δημοσίευσε την Παρασκευή 8/2/13 στον τοπικό τύπο, αναφέρεται επί λέξει σε «μια ομάδα πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που πρωταγωνίστησε στην ανομία των τριάντα τελευταίων χρόνων στο νομό μας»!!!
Τι καταγγέλλει ως ανομία; Ο,τιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς! Ξεκινά από το σβήσιμο μιας κλήσης, διατρέχει όλο το φάσμα των ποινικών αδικημάτων, και φθάνει μέχρι την προστασία εμπόρων ναρκωτικών! Και αποφαίνεται ότι για όλα αυτά ενέχεται, και μάλιστα πρωταγωνιστεί επί τριάντα χρόνια, μια ομάδα πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Κέρκυρα!
Αίσχος και αθλιότητα! Κανένας άλλος χαρακτηρισμός δεν χωράει. Κι αν ασχολούμαστε με τέτοιες αθλιότητες, δεν είναι γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχουν ν’ απολογηθούν για κάτι, αλλά για να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι τέτοιες επιθέσεις δεν θα μένουν πλέον αναπάντητες, «απ’ όπου κι αν προέρχονται».
Και βέβαια περιττεύει να θυμίσουμε ποιοι διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τα δημόσια πράγματα στην Κέρκυρα ‘‘τα τριάντα τελευταία χρόνια’’. Προφανώς ο κος Δ. Μακατσώρης επιλέγει τον ρόλο της «εμπροσθοφυλακής» ώστε τα ίδια άτομα να συνεχίσουν να κυριαρχούν. Επιλέγει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο ως «ελάσσων παραστάτης». Επωμίζεται τον βρώμικο ρόλο της στοχοποίησης και της κατασυκοφάντησης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ώστε ν’ ανακοπεί η δυναμική ανατροπής στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πράγματα του νησιού μας. Ματαιοπονεί.
Εμείς δεν έχουμε συνηθίσει να ασχολούμαστε με άθλιες συκοφαντίες. Ούτε σκοπεύουμε να ξανασχοληθούμε με τον συγκεκριμένο κύριο, όσο κι αν προκληθούμε. Θα τον αφήσουμε στο πολιτικό περιθώριο που ο ίδιος έχει τοποθετήσει τον εαυτό του. Εμείς τοποθετούμαστε επί της πολιτικής ουσίας. Και η ουσία αυτής της γκεμπελικής αρθρογραφίας του, είναι η εμφανής αγωνία και ο φόβος του, μπροστά στην προοπτική να έχουν πλέον αναβαθμισμένο ρόλο και παρέμβαση οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Κέρκυρας.
Τον πληροφορούμε, λοιπόν, ότι αγωνιζόμαστε ακριβώς για να γίνει πράξη μια τέτοια ανατροπή. Παρεμβαίνουμε με επιτυχία, μέσω της αυτοδιοικητικής παράταξης «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα». Εκφέρουμε συγκροτημένο προγραμματικό λόγο, προσπαθούμε να είμαστε παρόντες σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του νησιού μας, να είμαστε πρωτοστάτες μαζικών διεκδικητικών αγώνων. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Με συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο, με αυτοτέλεια και αυτονομία, το αυτοδιοικητικό μας σχήμα θα πάρει τις αποφάσεις του, στον κατάλληλο χρόνο, και θα είναι αντίστοιχες των απαιτήσεων των καιρών.
 
Υ.Γ.: Σε όλο «το εύρος της κοινωνικής ανομίας» που παραθέτει, ο κος Δ. Μακατσώρης, ξεχνάει κάτι: την ανομία των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, των επιχειρηματιών που πλουτίζουν παράνομα, αφήνοντας εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους. Τυχαία η παράλειψη; Απ’ ότι θυμόμαστε, η τελευταία δημόσια ιδιότητα του κου Μακατσώρη ήταν η συμμετοχή του στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, ως εκπρόσωπος του ομίλου εταιρειών Ζερβού. Ή κάνουμε λάθος;

Το Γραφείο Τύπου