«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

18/7/12

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας στο αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας, με τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Σαμοΐλη και τους Τάσο Τόμπρο και Γιώργο Ραιδεστινό, πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Ιούλη επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και στον ΟΛΚΕ.
Από το Νοέμβρη του 2011 όλα τα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας μας εντάχθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ και ο φόβος να επιχειρηθεί το ξεπούλημά τους από τη νέα κυβερνητική τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι πλέον πιο ορατός.
Στις συναντήσεις που είχαμε διαπιστώσαμε ότι οι δυο πύλες εισόδου του νησιού μας βρίσκονται στο στόχαστρο κερδοσκόπων που καραδοκούν να τα “αγοράσουν” για ένα κομμάτι ψωμί.
Στο αεροδρόμιο
Ήρθαμε σε επαφή με τον αερολιμενάρχη και το σύλλογο εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που μας εξέθεσαν τα προβλήματα του αεροδρομίου.
  • Τα ετήσια έσοδα του αεροδρομίου τα τελευταία χρόνια κυμαίνονται στα 23-25 εκ. ευρώ και διαφαίνεται η διάθεση να το ξεπουλήσουν για περίπου 15 εκ. Την ίδια ώρα γίνονται βιαστικές εργασίες για να δοθεί το αεροδρόμιο “καθαρό” από υποχρεώσεις, χρεώνοντας στο δημόσιο τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις στο τέλος του αεροδιαδρόμου, ώστε αυτό να μπορεί να ξεπουληθεί. Η αναμενόμενη, σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης, αύξηση του τέλους χρήσης του αεροδρομίου (σήμερα είναι 12€/επιβάτη ενώ στο ιδιωτικοποιημένο “Ελευθέριος Βενιζέλος” 48€) θα διώξει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από το νησί μας που θα γίνει ασύμφορος προορισμός, ενώ ο ιδιώτης θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί πλήρως κάθε δραστηριότητα μέσα στο αεροδρόμιο.
  • Η αναγκαία για το μέλλον του αεροδρομίου παράκαμψη καθυστερεί, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα για το μέλλον αλλά και την ασφάλειά του.
  • Η οικονομική διαχείριση, που γίνεται πλήρως από την Αθήνα, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα για τη λειτουργία του, ενώ οι υπερκοστολογημένες αναθέσεις δημιουργούν ερωτηματικά.
Στη συνάντηση που είχαμε με το σωματείο των εργαζομένων της ΥΠΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις θέσεις του σωματείου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και τη δέσμευσή μας ότι μέσα και έξω από τη Βουλή θ' αγωνιστούμε για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων.
Στον ΟΛΚΕ
Συναντήσαμε τον πρόεδρο του ΟΛΚΕ και ενημερωθήκαμε για την πορεία εκτέλεσης των έργων, τις προθέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον του λιμανιού, αλλά και την πολιτική της διοίκησης του ΟΛΚΕ. Επισημαίνουμε τα παρακάτω:
  • Ο ΟΛΚΕ έχει σήμερα κέρδη περίπου 1,7 εκ. € με τάσεις ανόδου ενώ η πρόσφατη επίσκεψη στο λιμάνι του κ. Φρούκτελ την περασμένη Πέμπτη δείχνει ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες εκποίησης και του λιμανιού.
  • Η ένταξη όλων των λιμανιών της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων νήσων στον ΟΛΚΕ ξεκόβει στην ουσία τα λιμάνια από τους πολίτες και δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά.
  • Ο κίνδυνος να στερηθούν οι πολίτες της πόλης της Κέρκυρας στο άμεσο μέλλον την πρόσβαση στη θάλασσα είναι ορατός.
  • Είναι απαράδεκτη η ανυπαρξία εκπροσώπων των Δήμων Κέρκυρας και Παξών από τη Διοίκηση του ΟΛΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας εκτιμά ότι και οι δυο πύλες εισόδου στο νησί μας παίζουν καθοριστικό ρόλο για την οικονομική και κοινωνική ζωή στον τόπο μας. Πιθανή ιδιωτικοποίησή τους θα δέσει το μέλλον του νησιού μας με κέντρα αποφάσεων που θα καθορίζουν όλη την οικονομική δραστηριότητα.
Κέρκυρα, 18/7/2012
Το Γραφείο Τύπου