«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

3/7/12

Να μείνει όρθια η κοινωνία.

Κέρκυρα, 3/7/2012
Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, στο μετεκλογικό σκηνικό, καθώς και στις αποφάσεις των Πανελλαδικών Σωμάτων του ΣΥΝ (ΚΠΕ) και του ΣΥΡΙΖΑ (ΠΣΕ), ο Γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Διονύσης Στραβοράβδης, ανέφερε:
Μια πρόχειρη επισκόπηση των δέκα ημερών της νέας κυβέρνησης, μας δίνει μια πρόγευση του πως θα εξελιχθεί ολόκληρη η θητεία της.
Μέσα σε λίγες μέρες υπουργοί και υφυπουργοί έρχονται και φεύγουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξαφανίζεται για λόγους υγείας, αναβάλλονται οι επισκέψεις της Τρόικα και αντί για διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο κορυφής στέλνουν μια επιστολή. Η τρικομματική κυβέρνηση χρειάστηκε μόλις μία εβδομάδα για να διαψεύσει την προεκλογική δέσμευση και τη μετεκλογική συμφωνία για επαναδιαπραγμάτευση.
Την ίδια στιγμή το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, οι ασφαλισμένοι δεν έχουν φάρμακα, εξαγγέλλονται αυξήσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και νέοι φόροι.
Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο μελανή και από τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις. Το μέλλον της χώρας προδιαγράφεται δυσοίωνο, με συνέχιση και ένταση της μνημονιακής πολιτικής λιτότητας και ύφεσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση θα κινηθεί με τους όρους μιας μνημονιακής κυβέρνησης, θα ασκήσει αποφασιστική και δομική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή με βάση το εκλογικό του πρόγραμμα.
Θα εργαστεί με κινηματική λογική για να μετατρέψει σε πολιτικό αίτημα τα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Θα σταθεί στο πλευρό όλων όσοι πλήττονται, θα στηρίξει τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, έτσι ώστε να μην μείνει κανένας άνθρωπος χωρίς πρόσβαση στα στοιχειώδη: στη στέγη, την τροφή, το νερό, την ενέργεια.
Κρατήσαμε πολιτικά ζωντανή την ελπίδα, καθήκον μας τώρα, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να παλέψουμε για “να μείνει όρθια η κοινωνία”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ περνάει, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, σε νέα φάση, η οποία οφείλει να αποτυπωθεί και στην οργανωτική του δομή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ξεκινά τη διαδικασία μετασχηματισμού του σε μια ενιαία, μεγάλη, αριστερή δημοκρατική παράταξη. Η διαδικασία αυτή ξεκινά με προσεκτικά και σταθερά βήματα. Δεν ξεκινά σε μηδενική βάση, καθόσον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ήδη σαφές ιδεολογικό πλαίσιο αναφοράς, στηρίζεται στην πολιτική ενότητα, έχει πολιτικό σχέδιο και ένα συνεχώς επικαιροποιούμενο εναλλακτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα. Και βέβαια η διαδικασία αυτή δεν είναι μια υπόθεση "εσωτερική". Απευθύνεται στην κοινωνία, συνοδεύεται με εξωστρεφή πολιτική δράση παράλληλα με την αντιπολιτευτική πολιτική, και ακολουθεί συγκεκριμένα οργανωτικά βήματα, όπως η σύγκλιση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης το φθινόπωρο και Συνέδριο την άνοιξη.