«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

29/10/11

Οι διαδηλωτές δεν ακύρωσαν την παρέλαση, ακύρωσαν την κυβέρνηση.

Η αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση και στην Κέρκυρα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, έστειλε σαφές μήνυμα: Να σταματήσει η εξόντωση της κοινωνίας, να σταματήσει ο κατήφορος της πατρίδας μας, ν' αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας.
Οι Κερκυραίοι και Κερκυραίες διαδηλωτές απαίτησαν να μην αποδώσουν οι μαθητές "τιμές" προς τους εκφραστές και εκπροσώπους αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά προς το λαό και τους αγώνες του. Οι διαδηλωτές δεν ακύρωσαν την παρέλαση, ακύρωσαν την κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία και τους εκπροσώπους της.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Τηλέμαχος Γαβαλάς, θεωρούν ότι η παρέλαση γίνεται για να τιμηθούν οι ίδιοι, και όχι για να τιμήσουν οι ίδιοι το λαό, τη νεολαία, τη θέση που κατέχουν. Θεωρούν ότι όταν ο λαός αντιστέκεται και αντιδρά, δεν χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και αλλαγή κυβέρνησης αλλά ίσως, κατ' αυτούς, αλλαγή λαού! Η απάντηση που πήραν από το πλήθος των διαδηλωτών, ήταν αυτή που άρμοζε: Μια άδεια καρέκλα!
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Κέρκυρας ενώνει τη φωνή του με το πλήθος των διαδηλωτών, λέγοντας γι' άλλη μια φορά: ΟΧΙ στην πολιτική της υποτέλειας, της φτωχοποίησης, της διάλυσης των κοινωνικών δικαιωμάτων, της εκποίησης της χώρας. ΟΧΙ στην πολιτική της χρεωκοπίας.
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ! Ενιαίο λαϊκό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο αντίστασης, για ανατροπή αυτής της πολιτικής, για δημοκρατική, προοδευτική, αριστερή διέξοδο από την κρίση, για ένα ελπιδοφόρο μέλλον στη νέα γενιά και στην ελληνική κοινωνία.
Κέρκυρα, 29/10/2011
Το Γραφείο Τύπου