«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

19/10/11

Λαοθάλασσα στους δρόμους της Κέρκυρας.

(αναδημοσίευση απο CorfuPress.com)

στις φωτογραφίες:
τα πανώ του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
στη μεγάλη διαδήλωση


 Περισσότεροι από 3.500 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Κέρκυρα, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης, το νέο πολυνομοσχέδιο, την εργασιακή εφεδρεία και την γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν λειτούργησε κανένας δημόσιος φορέας στο νησί, ενώ πολλά ήταν τα καταστήματα της πόλης τα οποία παρέμειναν κλειστά.
Παράλληλα, το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας, παρέτεινε την 48ωρη απεργία του η οποία έληγε το βράδυ της Τρίτης με αποτέλεσμα Τετάρτη και Πέμπτη να μην πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων.
Στην μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλης συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, μαθητές και φοιτητές του Ι.Π., Εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ, υπάλληλοι του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι εργαζόμενοι του Δήμου, ο Σύνδεσμος Οικοδόμων και οι Χειριστές Σκαπτικών και Ανυψωτικών Μηχανημάτων, οι οδηγοί ΤΑΞΙ, το Σωματείο των εργαζομένων της ΥΠΑ, των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και του Νοσοκομείου, το Σωματείο των Πρατηριούχων, των εργαζομένων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το Νομαρχιακό Τμήμα των ΑμεΑ κ.α.
Στις 10 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις, μία του ΠΑΜΕ στην πλατεία Σαρόκο, μία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έξω από το Εργατικό Κέντρο και μία των δημοτικών υπαλλήλων, έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Μάλιστα, την κινητοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων στήριξε και η Δημοτική Αρχή η οποία ανάρτησε πανό έξω από το γραφείο του αναπληρωτή του Δημάρχου Τ. Καρύδη το οποίο αναφέρει πως «ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους ΟΤΑ Κέρκυρας».
Την ίδια ώρα, μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και ο πρόεδρος κ. Μητσιάλης πραγματοποίησαν συγκέντρωση και αποκλεισμό της εισόδου της Α’ ΔΟΥ Κέρκυρας.
Στην συνέχεια, και οι τέσσερις συγκεντρώσεις ενώθηκαν με την πορεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών η οποία είχε ξεκινήσει από τα γενικά λύκεια και πραγματοποίησαν ίσως την μεγαλύτερη πορεία της τελευταίας 5ετίας στο νησί.
Η πορεία είχαν σαν κατάληξη το κτίριο όπου στεγάζεται η αντιπεριφέρεια Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία), εκτόξευσαν αντικείμενο και μπογιά στους τοίχους του κτιρίου (κάτι το οποίο έκαναν νωρίτερα σε βάρος των γραφείων της Δημοτικής Αστυνομίας) και πολλοί από τους διαδηλωτές πραγματοποίησαν κατάληψη των γραφείων, ανάρτησαν πανό και αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν εντός του κτιρίου.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές εκφωνούσαν συνθήματα κατά της Κυβέρνησης, προσωπικά συνθήματα κατά της Βουλευτού Άντζελας Γκερέκου, ενώ κατά τη διάρκεια, την εμφάνισή του μαζί με τους διαδηλωτές έκανε και ένας γάιδαρος τον οποίο ο ιδιοκτήτης του είχε φροντίσει να μεταμφιέσει με τρόπο ώστε να γελοιοποιήσει την Κυβέρνηση και τον Υπ. Οικονομικών Ε. Βενιζέλο.