«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

16/9/11

«Πρωτοβουλία αντίστασης» φορέων της Κέρκυρας κατά της οικονομικής κρίσης.


(Αναδημοσίευση από το www.corfutime.gr)

«Πρωτοβουλία αντίστασης» στη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και σε μια σειρά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία πήραν φορείς της Κέρκυρας.
Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησαν σήμερα, το στέλεχος του ΣΥΝ Τάσος Τόμπρος σημείωσε ότι «πλέον η πατρίδα πωλείται και παραδίνεται στους εκπροσώπους της Τρόικας και του ΔΝΤ». Πρόσθεσε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας για την τοπική κοινωνία απέναντι στα μέτρα που τη φέρνουν σε δύσκολη θέση.
Ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης μίλησε για μια θετική πρωτοβουλία με στόχο να ανατραπούν επιζήμιες για τα ιόνια νησιά πολιτικές. «Από τη δέσμευση υπάρχουν λεφτά, φτάσαμε στο δεν υπάρχει τίποτα. Κάθε 3 μήνες λαμβάνονται όλο και πιο σκληρά μέτρα που οδηγούν σε στρατιές ανέργων. Υπάρχει κάθε έλλειψη ηθικής. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους πωρωμένους με την εξουσία».
Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Σοφία Λίβερη σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι μεγάλο μέρος των εργαζόμενων αντιμετωπίζει πλέον έντονα το φάσμα της ανεργίας και πρόσθεσε ότι οι κοινωνικές και πολιτικές ομάδες μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε μια κατεύθυνση του ότι «δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τα νέα χαράτσια που επιβάλει συνέχεια η κυβέρνηση του μνημονίου». Μίλησε επίσης για την ανάγκη συλλογής υπογραφών κατά της επιβολής τέλους στην ακίνητη περιουσία .
Ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Σαμοΐλης κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι διέλυσε κράτος, κοινωνικές σχέσεις, ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πρέπει να πλατιάσει αφού έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες για τη χώρα μας.
Ο εκπρόσωπος της ΑΝΑΣΑ Διονύσης Στραβοράβδης μίλησε για κατήφορο χωρίς σταματημό, για κατάσχεση των εισοδημάτων των πολιτών για δήμευση περιουσιών που φτιάχτηκαν με κόπο.
Στον επίλογο της συνέντευξης ο κ. Τόμπρος σημείωσε πως υπάρχουν ήδη θετικές δικαστικές αποφάσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί συνδρομή από το δικηγορικό σύλλογο για βοήθεια σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μη δεχθούν ούτε το χαράτσι στην ακίνητη περιουσία, ούτε και την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.