«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

17/7/11

Δηλώσεις Τάσου Τόμπρου για το αιολικό πάρκο, τα φράγματα, τη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Τάσος Τόμπρος αναφέρθηκε στο θέμα του αιολικού πάρκου στον Παντοκράτορα, στο θέμα των φραγμάτων για την ύδρευση της Κέρκυρας, καθώς και στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων ο Τάσος Τόμπρος ανέφερε:

Για το αιολικό πάρκο στον Παντοκράτορα:
Καταγγέλλουμε την απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλου για χορήγηση αδείας εγκατάστασης αιολικού πάρκου στον Παντοκράτορα. Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για την εγκατάσταση μιας σειράς τέτοιων υποσταθμών στην περιοχή, καθότι υπάρχουν πολλές ενδιαφερόμενες εταιρείες.
Συνιστά ατόπημα η ενέργεια της κ. Υδραίου η οποία, ως πρώην αντινομάρχης, έδωσε θετική εισήγηση, παρά την αρνητική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Η δε σπουδή του πρώην Περιφερειάρχη κ. Γεωργαλίδη για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων δημιουργεί τεράστιες ευθύνες και αναπάντητα ερωτηματικά παντός είδους. Μεγάλες επίσης είναι και οι ευθύνες του νυν αιρετού Περιφερειάρχη κ. Σπύρου που αρνήθηκε να θέσει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ επανειλημμένα είχε ζητηθεί. Θα μπορούσε και θα έπρεπε το Περιφερειακό Συμβούλιο να είχε ανατρέψει την απόφαση Γεωργαλίδη, ώστε να μην την επικαλείται τώρα ο κ. Αποστολόπουλος.
Ως επιστέγασμα των κυβερνητικών σχεδιασμών έρχεται και το κυοφορούμενο νομοσχέδιο του νέου Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου, με το οποίο ανατίθενται σε ιδιώτες τόσο η αδειοδότηση όσο και οι έλεγχοι των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Σε μια χώρα που λείπουν τα στοιχειώδη εργαλεία, όπως το Κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες, η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων γίνεται προαιρετική, ενώ καταργείται η περιβαλλοντική αδειοδότηση για ρυπογόνες δραστηριότητες και για "έργα και δραστηριότητες που έχουν μόνο τοπικές επιπτώσεις"!
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον τομέα της ενέργειας ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο. Επιμένουμε στην ανάγκη εθνικής στρατηγικής που να προβλέπει ενεργειακό ισοζύγιο και χωροταξικό σχεδιασμό. Συμπαραστεκόμαστε στους φορείς που έχουν καταφύγει σε ένδικα μέσα. Τονίζουμε την ανάγκη κινητοποίησης των κατοίκων για ακύρωση των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων στον Παντοκράτορα.

Για το έργο των φραγμάτων:
Θεωρούμε ότι η υπόθεση της ύδρευσης της Κέρκυρας και του έργου των φραγμάτων βρίσκεται σε καλό δρόμο. Δεν συμμεριζόμαστε τις απόψεις για τμηματική πραγματοποίηση του έργου. Ζητάμε συνολική δημοπράτηση και τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Για την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ:
Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως πολιτική ατζέντα την επικαιροποίηση του πολιτικού σχεδίου, την προβολή πολιτικών προτάσεων και πρωτοβουλιών για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, την δημοκρατική εμβάθυνση του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ που θα του επιτρέψει να ανταποκριθεί καλύτερα στα αυξημένα καθήκοντα.
Η συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η ενότητα δράσης της αριστεράς για την αλλαγή συσχετισμών μέσα στην κοινωνία είναι εξαιρετικά επείγουσα.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν θετική εικόνα. Τις παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. Οι στόχοι όμως που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριθμητικοί. Απαιτείται νέος συνασπισμός εξουσίας, πολιτικό σχέδιο συνάντησης όλου του κόσμου που ανθίσταται στις μνημονιακές πολιτικές, για φιλολαϊκές λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Κέρκυρα, 17/7/2011
ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ