«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

1/5/11

Τα κοινωνικά δικαιώματα δεν χαρίζονται, δεν αμφισβητούνται, δεν καρατομούνται.

ΔΗΛΩΣΗ
του Γραμματέα της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Διονύση Στραβοράβδη
στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση
Εργατικού Κέντρου και ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

Ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ως ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε εδώ.
Στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση.
Ημέρα που μας θυμίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι.
Ότι τα κοινωνικά δικαιώματα, σε σταθερή εργασία, σε δίκαιη αμοιβή, σε ασφάλιση και σύνταξη, σε ανθρώπινο ωράριο, υγεία, παιδεία, πολιτισμό, ανάπαυση, είναι καρπός εργατικών αγώνων και θυσιών.
Δεν χαρίζονται, δεν αμφισβητούνται, δεν καρατομούνται.
125 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, δεν έχει κανείς κανένα δικαίωμα να γυρίζει την εργατική τάξη πίσω, σε καθεστώς δουλείας.
Η Πρωτομαγιά θυμίζει σε όλους ότι το κεφάλαιο χωρίς την εργασία είναι απλά νεκρό.
Ζητάει θύματα, ζητάει αίμα, ζητάει ασυδοσία.
Δεν θα το επιτρέψουμε.
Την κρίση τους δεν θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Οι εργαζόμενοι δεν χρωστούν τίποτε σ' αυτούς που λήστεψαν και λεηλάτησαν τη χώρα μας.
Πρέπει να δείξουμε στην τρόικα, στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο και τους πρόθυμους πολιτικούς συμμάχους τους, ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω σε εργασιακό καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας.
Πρέπει να τους απαντήσουμε με την κοινή δράση όλης της Αριστεράς, με την πιο πλατιά εργατική ενότητα, με λαϊκή - εργατική εξέγερση.
Η φετινή Πρωτομαγιά, οι εργατικές κινητοποιήσεις, η πανεργατική απεργία στις 11 Μάη πρέπει να είναι οι αγωνιστικές αφετηρίες του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης και των αντικοινωνικών πολιτικών της.
Για τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με πυρήνα την Αριστερά, η οποία θα βγάλει την χώρα μας από το μνημόνιο και θα προωθήσει μια πολιτική που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού και όχι των πιστωτών και του κεφαλαίου.