«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

11/11/10

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Να σπάσει ο συγκοινωνιακός αποκλεισμός Παξών και Διαποντίων. Είμαστε πολίτες και όχι πελάτες.

Δελτίο Τύπου

Πάνω από 200 εκλογείς είναι μέχρι σήμερα Τετάρτη 10/11 αποκλεισμένοι στους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά, εγκλωβισμένοι από τον καιρό, τα συμφέροντα των πλοιοκτητών και την αδιαφορία του Υπουργείου Ναυτιλίας και των τοπικών υπευθύνων. Παρά τις προσπάθειες των τοπικών δημοτικών αρχών, κανένα πλοίο κλειστού τύπου δεν ανέλαβε το σπάσιμο του αποκλεισμού των νησιών. Έχουν καλομάθει οι πλοιοκτήτες με τα καλοκαιρινά τους κέρδη και με την ανοχή-συνενοχή των υπεύθυνων υπηρεσιών αποφεύγουν την υποχρέωσή τους να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων. Εξοργιστικός ήταν ο σημερινός (Τετάρτη 10/11) εμπαιγμός των αποκλεισμένων στους Παξούς από το λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας που έπαιζε με τα νεύρα τους αφού τελικά δεν έδωσε εντολή απόπλου σε κλειστού τύπου πλοίο.

Τεράστιο το κόστος, η ταλαιπωρία και η αναστάτωση σε όλους τους συμπατριώτες μας που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μεγάλη και η ανασφάλεια των κατοίκων των μικρών νησιών, ενώ ήδη πολλοί κάτοικοι με προβλήματα υγείας βρίσκονται σε απόγνωση.
 
Τεράστιο και χρόνιο το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στην Κέρκυρα, όπως και σε όλη την περιφέρεια Ιονίων νήσων, που υποταγμένη στα κερδοσκοπικά καλοκαιρινά συμφέροντα των πλοιοκτητών θυμίζει καταστάσεις προηγούμενων δεκαετιών αφού το μεγαλύτερο μέρος των μεταφορών εκτελούν πλοία ανοικτού τύπου.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μπροστά και στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η εφαρμογή του Καλλικράτη στη διοίκηση, είναι απαραίτητη μια νέα ακτοπλοϊκή πολιτική, με παρέμβαση και έλεγχο του κράτους και της αυτοδιοίκησης, που θα ενώνει όλους τους κατοίκους της περιφέρειας και θα τους αντιμετωπίζει σαν πολίτες και όχι σαν πελάτες.
  • Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Να σπάσει ο αποκλεισμός των νησιών
  • Σύγχρονη και αξιόπιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών της περιφέρειας.
  • Ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη.
Κέρκυρα, 10/11/2010