«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

2/11/10

ΜΑΓΔΑ ΣΠΗΛΙΩΠΟΥΛΟΥ: Φωνή αντιμνημονιακή, ΑΝ.Α.Σ.Α. για το αύριο και την προοπτική

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα διεξαχθούν σε εξαιρετικά ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες από κάθε άποψη.
Από τη μια μεριά ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», πλήρως ενταγμένος στις δημοσιονομικές επιλογές της κυβέρνησης, χωρίς να δίνει την παραμικρή ώθηση στο, πραγματικό άλλωστε, αίτημα για αναδιάταξη της διοικητικής μορφής της χώρας, χωρίς να παίρνει υπόψη γεωγραφικές, οικονομικές και πολιτισμικές παραμέτρους, απαραίτητες για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα των νέων δομών στις Περιφέρειες και στους Δήμους, και επομένως χωρίς να συσπειρώνει τους κατοίκους των Περιφερειών και των Δήμων.
Αυτές οι εκλογές όχι μόνο δεν είναι ουδέτερες, απεναντίας είναι κατ’ εξοχήν πολιτικές, καθώς ο «Καλλικράτης» γίνεται ο αγωγός μέσω του οποίου επιχειρείται να εφαρμοστεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση προς τα κάτω του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μέσω της μεγάλης περικοπής πόρων. Μόνο από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, προβλέπεται εξοικονόμηση πόρων από τη διοικητική μεταρρύθμιση της τάξης του 1,8 δις ευρώ. Και επιπροσθέτως ο «Καλλικράτης», ενταγμένος πλήρως στην δημοσιονομική προσαρμογή του μνημονίου, προβλέπει πόρους περαιτέρω μειωμένους κατά 500 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος για το 2011, 2012 και 2013. Αν λάβουμε δε υπόψη την πολύ μεγάλη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (τουλάχιστον άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος), τότε αντιλαμβάνεται κανείς σε πρώτη προσέγγιση γιατί ο «Καλλικράτης» και το μνημόνιο βρίσκονται σε άμεση σχέση, και γιατί οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πρέπει να είναι ταυτοχρόνως «φωνή αντιμνημονιακή».
Θα μπορούσε βεβαίως κάποιος να επισημάνει και πλευρές του «Καλλικράτη» που θίγουν ευθέως ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας, φιλολαϊκού προσανατολισμού, κ.ά.
Από την άλλη πλευρά, η κοινωνία δοκιμάζεται από την βάρβαρη επίθεση του νεοφιλελευθερισμού, όχι μόνο μέσω της διασύνδεσης του «Καλλικράτη» με το μνημόνιο, αλλά και από τη συνολική κυβερνητική πολιτική.
Η ανεργία, οι απολύσεις, το κλείσιμο καταστημάτων, το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού, η άγρια λιτότητα, η αύξηση των φόρων, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επίθεση στο περιβάλλον και η εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών όπως η υγεία και η παιδεία, έρχονται να διαμορφώσουν αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε και ως ατμόσφαιρα «εθνικής κατάθλιψης».
Είναι για όλα αυτά, αλλά κυρίως για το αύριο και την προοπτική, δηλαδή για τους νέους και τις νέες, που οφείλουμε να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας.
Οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Οικολογίας, ανένταχτοι, ευαίσθητοι αλλά και συνειδητοποιημένοι πολίτες, με τους αγώνες τους, την παρουσία τους και τις προτάσεις τους, μπορούν να δώσουν ελπίδα, ο χειμαζόμενος κόσμος να βρει μαχητικούς και υπεύθυνους συμμάχους, και από κοινού να δώσουν τη μάχη για την ανατροπή του μνημονίου και των συνεπειών του.
Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών (ΑΝ.Α.Σ.Α.) για τα Ιόνια Νησιά, με επικεφαλής υποψ. Περιφερειάρχη τον Θόδωρο Γαλιατσάτο, εκφράζει την συμπαράταξη των προαναφερόμενων δυνάμεων και αποτελεί μια υπεύθυνη ριζοσπαστική πρόταση, ικανή με συνέπεια και αγωνιστικότητα να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων των Ιόνιων Νησιών και να διεκδικήσει λύσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μάγδα Σπηλιωπούλου
Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κέρκυρας με την ΑΝ.Α.Σ.Α.