«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

12/1/13

Η ανεργία καλπάζει, η κυβέρνηση προσφέρει προγράμματα stage!

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: να φύγουν τώρα, πριν η κοινωνική καταστροφή γίνει ανεπανόρθωτη.

Κέρκυρα, 12/01/2013

Τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας εκτινάχθηκαν από 19,7% τον Οκτώβριο του 2011 σε 26,8% τον Οκτώβριο 2012. Τα στοιχεία για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δίνουν εκτίναξη της ανεργίας από 17% σε 24,4%. «Πρωταθλητές» στο ράλι αυτό της απόγνωσης παραμένουν οι νέοι (56,6%) και οι γυναίκες (30,4%).

Οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές καταστρέφουν ολοσχερώς την παραγωγική βάση της χώρας και καταργούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, στέλνοντας στα τάρταρα την οικονομία και κοινωνία.

Ο σφαγιασμός μισθών, συντάξεων και κοινωνικών πολιτικών οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ύφεσης και σε εκτίναξη του ποσοστού της ανεργίας τους επόμενους μήνες στο 35% και στους νέους μέχρι 25 ετών πάνω από 60% ενισχύοντας το κύμα μετανάστευσής τους στο εξωτερικό.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες μας παρουσιάζουν προγράμματα απασχόλησης με κακοπληρωμένη, ελαστική, ανασφάλιστη, ακόμη και απλήρωτη εργασία. Πρόκειται για επαναφορά των προγραμμάτων stage στον ιδιωτικό τώρα τομέα, προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η τρικομματική κυβέρνηση, η Τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να φύγουν τώρα πριν η οικονομική, παραγωγική και κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν στον λαό και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη. Ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του θα ανοίξει το δρόμο για μια αριστερή κυβέρνηση, που θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα διαπραγματευτεί σκληρά τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, προωθώντας ταυτόχρονα μια αναπτυξιακή πολιτική παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Το Γραφείο Τύπου