«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

7/1/13

Προαναγγελθέν έγκλημα σε βάρος της χώρας και του λαού μας.

Σε θέση μάχης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας, ενάντια στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Κέρκυρα, 07/01/2013

Επιταχύνονται, τις μέρες αυτές, οι διαδικασίες ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος σε βάρος της χώρας και του Λαού μας. Εκποιούνται τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου για να αποπληρωθούν οι δανειστές μας.

Δεν πρόκειται για απλές ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού Λαού, πολιτική που, έτσι κι αλλιώς, χρόνια τώρα εφαρμόζουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις που έφεραν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση. Πρόκειται, επί τους ουσίας, για μορφή κατάσχεσης. Το αντίτιμο του ξεπουλήματος κατατίθεται στον δεσμευμένο από τους δανειστές μας Ειδικό Λογαριασμό. Κάθε περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού Λαού, που μέχρι τώρα μας απέφερε κέρδος και που θα μπορούσε να στηρίξει το σύστημα Υγείας, την κοινωνική Πρόνοια, την Εκπαίδευση, για να μπορέσουμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε πρέπει να πληρώσουμε αμοιβή–ενοίκιο αφού πουληθεί σε άλλον.

Το νησί μας απειλείται άμεσα από το να απολέσει το λιμάνι και ολόκληρη την παραθαλάσσια ζώνη της Πόλης (ιδιοκτησίας του ΟΛΚΕ), το Αεροδρόμιο και τον Ερημίτη στην Κασσιόπη. Οι κάτοικοι της Πόλης κινδυνεύουν να αποξενωθούν από την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, με τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο να απειλείται, πλέον, με έξωση από τον όποιο αγοραστή.

Ας μην ξεγελιόμαστε απ’ την προπαγάνδα των δήθεν επενδυτών. Ο Ερημίτης είναι για την Κασσιόπη ό,τι είναι για την Πόλη η Σπιανάδα και η Γαρίτσα. Είναι ένας παράδεισος που φέρνει τουρισμό, αναβαθμίζει τη ζωή των ανθρώπων και το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν. Ζει οικογένειες! Το ξεπούλημά του δε θα οδηγήσει σε θέσεις εργασίας, αντίθετα θα υποβαθμίσει την -υψηλής ποιότητας σήμερα- τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο Λαός μας μπορεί και πρέπει να σταματήσει αυτό το έγκλημα, αναπτύσσοντας ενωτικούς αγώνες με την ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων και, πριν απ’ όλους, της Αυτοδιοίκησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι παρών και σ’ αυτή τη μάχη!

Το Γραφείο Τύπου