«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

25/1/13

Αγώνας για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα ολόκληρου του κόσμου της εργασίας.

Δήλωση του Γραμματέα της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Διονύση Στραβοράβδη για την απεργία των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς.

Κέρκυρα, 25/01/2013

Η κλιμάκωση της πολιτικής της έντασης, οδηγεί σε αυταρχικές επιλογές στρατιωτικού τύπου. H κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων με στρατιωτικούς νόμους, επιτάξεις, επιστρατεύσεις, εκβιασμούς, και αυταρχισμό.

Ανασύρουν τα επιχειρήματα της διαίρεσης, της συκοφάντησης, του κοινωνικού αυτοματισμού, την θεωρία των «προνομιούχων», επικαλούμενοι ότι κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί. Την ίδια ώρα οι ίδιοι οι κυβερνώντες «εξαιρούν» επιλεκτικά και προκλητικά το μεγάλο κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοκαναλάρχες, τους μεγαλοφοροφυγάδες…

Οι εργαζόμενοι ασκούν το δικαίωμά τους στην απεργία, υπερασπίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, και στο δημοσίου και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό και στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα ολόκληρου του κόσμου της εργασίας.

Το κυβερνητικό, αντεργατικό και ακραία αυταρχικό μέτρο της επίταξης και η αστυνομική καταστολή αποτελούν ευθεία επίθεση ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία.

Αυτή την ώρα, είναι αναγκαίος ο κοινός συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων, η συγκρότηση ενός ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενός μετώπου αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.

Το Γραφείο Τύπου