«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

6/1/13

Συναντήσεις Στέφανου Σαμοΐλη με τους εκπροσώπους των πολυτέκνων και των ατόμων με αναπηρία.

Κέρκυρα, 06/01/2013

Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι και τα Άτομα με Αναπηρία στο νομό, ως συνέπεια της εφαρμοζόμενης ανάλγητης, βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής, ενημερώθηκε από τα συνδικαλιστικά τους όργανα ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Μιχάλης Κόντης σημείωσε ότι εκατοντάδες πολύτεκνες οικογένειες στην Κέρκυρα ζουν σήμερα υπό συνθήκες απόλυτης ένδειας και απέδωσε ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, ενώ υπογράμμισε πως «ό,τι πιο αισχρό μπορούσαν να επιχειρήσουν, το εφαρμόζουν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο». Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής κατεύθυνσης της σημερινής κυβέρνησης είναι η περικοπή των 200 ευρώ απ’ την ισόβια πολυτεκνική σύνταξη, που έπληξε κυρίως μικροσυνταξιούχους και αγροτικό πληθυσμό. Στα μελανά σημεία των καιρών εντάσσεται και η κυβερνητική παραδοχή ότι κάθε παιδί αποτελεί τεκμήριο φορολόγησης, εξέλιξη που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την στάση των εκάστοτε κυβερνήσεων που συμπεριελάμβαναν στα προεκλογικά προγράμματά τους την εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Τραγική χρονιά» για τα Άτομα με Αναπηρία αποκάλεσε το 2012 ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ανδρέας Σκούπουρας, καθώς το αναπηρικό κίνημα βίωσε την απόλυτη απαξίωση από τη συγκυβέρνηση, η οποία εφάρμοσε μέτρα–κόλαφο γι’ αυτή την ευαίσθητη κατηγορία συνανθρώπων μας. Στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής, πολλά ΑμεΑ απεντάχθηκαν άδικα από την κατηγορία του 67% (βαθμός αναπηρίας), με συνέπεια την τραγική περικοπή των επιδομάτων. Την ίδια ώρα το κόστος διαβίωσης των αναπήρων παραμένει ιδιαιτέρως υψηλό και το ποσοστό ανεργίας τους αγγίζει το 90%. Η καθυστέρηση ελέγχου των αναπήρων της Κέρκυρας από το ΚΕΠΑ του νομού ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τους 8 μήνες, διάστημα στο οποίο διακόπτεται η καταβολή της αναπηρικής σύνταξης ή του αναπηρικού επιδόματος που, για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών, αποτελεί το βασικό ή και αποκλειστικό έσοδο διαβίωσης. 70.000 ανάπηροι, εκ των οποίων εκατοντάδες στην Κέρκυρα, αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης σημείωσε πως η συγκυβέρνηση δε δείχνει καμία ευαισθησία ακόμη και για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τόνισε ότι έχει απολεσθεί κάθε έννοια κράτους πρόνοιας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά επαναφορά όλων των φοροαπαλλαγών των ΑμεΑ, τα οποία αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού, και τη στοιχειώδη προστασία τους από ένα ευνομούμενο κράτος.

Το Γραφείο Τύπου