«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

6/1/13

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στις Κλειστές Φυλακές Κέρκυρας.

Τις Κλειστές Φυλακές της Κέρκυρας επισκέφθηκε την Παρασκευή 4 Γενάρη ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης, προκειμένου να ευχηθεί στο προσωπικό για τη νέα χρονιά και να ενημερωθεί από τη Διεύθυνση για την κατάσταση που επικρατεί και για τα ζητήματα που απασχολούν το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.
 
Στις Κλειστές Φυλακές της Κέρκυρας υπηρετούν συνολικά 100 υπάλληλοι, ενώ οι κρατούμενοι φτάνουν τους 270.
 
Να σημειωθεί ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας, ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη, με βασικά αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και να σταματήσουν οι μεγάλες περικοπές στους μισθούς και στα επιδόματά τους, ως συνέπεια της εφαρμογής του Μνημονίου ΙΙ. Χαρακτηριστικά, στους υπαλλήλους των φυλακών οφείλονται νυχτερινά, εξαιρέσιμα και υπερωρίες συνολικά εννέα μηνών του 2012. Ενώ έχουν δεσμευθεί τα απαιτούμενα κονδύλια, οι αρμόδιοι του Υπουργείου δεν υπογράφουν τις σχετικές αποφάσεις για να γίνει η εκταμίευση του οφειλόμενου ποσού.
 
Ο Στέφανος Σαμοΐλης προέβλεψε ότι, με την τακτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση, η φετινή χρονιά θα είναι ακόμα χειρότερη από την περυσινή και οι απολαβές των υπαλλήλων θα συνεχίσουν να περικόπτονται οριζοντίως, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ορέξεις της τρόικας, έστω και αν αυτό επιτευχθεί με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
 
Όσον αφορά τη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, είναι χαρακτηριστικό ότι η ημερήσια δαπάνη για τη σίτιση των κρατουμένων μειώθηκε από τα 3,20 ευρώ στα 2 ευρώ ανά άτομο, ενώ προβληματική καθίσταται η διαδικασία κάλυψης των ασθενών κρατουμένων με φάρμακα, καθώς και η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και αναλωσίμων.
 
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών ανακαίνισης της Πτέρυγας Ι των φυλακών, εργολαβία που έχει καθυστερήσει να ολοκληρωθεί και που αναμένεται να παραδοθεί έως το τέλος του Γενάρη, με την προϋπόθεση ότι θα έχει εξοφληθεί ο εργολάβος.
Το Γραφείο Τύπου