«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

8/7/13

Η μνημονιακή παράσταση πρέπει να πάρει τέλος.

Η μνημονιακή παράσταση πρέπει να πάρει τέλος.
08/07/2013
Βλέπουμε γι’ άλλη μια φορά αυτή την κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση, με πρωταγωνιστές την τρόικα και τη διακομματική μνημονιακή κυβέρνηση.
Οι δήθεν μεγάλες διαφωνίες και διαπραγματεύσεις καταλήγουν για άλλη μια φορά σε νέες συμφωνίες και μέτρα για απολύσεις, για κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, για νέους φόρους, για νέες μειώσεις μισθών.
Οι υποτιθέμενες «διαπραγματεύσεις» ανάμεσα στην τρόικα και τους εγχώριους εκφραστές της καταλήγουν νέες ανθρωποθυσίες στο βωμό του μνημονίου.
Η μνημονιακή δέσμευση για απολύσεις υλοποιείται απαρέγκλιτα, με χιλιάδες θύματα στους ΟΤΑ και στην εκπαίδευση. Ο νέος μηχανισμός διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, τον σπρώχνει ακόμη πιο κάτω. Δρομολογούνται νέα εισπρακτικά μέτρα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού. Στο στόχαστρο βρίσκεται γι’ άλλη μια φορά το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι.
Όσο η κοινωνία συνθλίβεται, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει προοπτική εξόδου από την κρίση. Όσο θα παίζεται αυτό το έργο, ο λαός μας θα ισοπεδώνεται. Η παράσταση πρέπει να τελειώνει, μαζί με τους μνημονιακούς πρωταγωνιστές της.
 
Το Γραφείο Τύπου