«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

11/2/11

Παιδεία σούπερ-μάρκετ, όπου ο καθείς αγοράζει γνώση ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες!

Κατά τη διάρκεια του παγκερκυραϊκού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας (10/2/2011) για τις συγχωνεύσεις σχολείων και την περικοπή σχολικών δρομολογίων, ο εκπρόσωπος τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Διονύσης Στραβοράβδης δήλωσε:
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση του δικαιώματος της δημόσιας δωρεάν και ενιαίας παιδείας για όλους.
Η "μνημονιακή" και λογιστική λογική δεν χωράει σε κοινωνικά αγαθά και βασικές υποχρεώσεις της πολιτείας, όπως η παιδεία. Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στοχεύουν σε μετατροπή του δημόσιου σχολείου σε college, με αυτονόμηση στα λειτουργικά του έξοδα, στα βιβλία, στο εκπαιδευτικό προσωπικό, ακόμη και στο περιεχόμενο της παρεχόμενης γνώσης και στη διδακτέα ύλη, με εξατομίκευση και πολλαπλές επιλογές. Παιδεία σούπερ-μάρκετ, όπου ο καθείς αγοράζει γνώση ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες! Και "αξιολόγηση" της σχολικής μονάδας σύμφωνα όχι με το γνωστικό αποτέλεσμα αλλά με το οικονομικό αποτέλεσμα!
Απόλυτα δικαιολογημένα, οι σχεδιασμοί αυτοί βρίσκουν αντίθετους γονείς, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς. Γιατί είναι ακραία έκφραση των ταξικών διαχωρισμών στην εκπαίδευση. Και εκεί οδηγούν οι προωθούμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, καθώς και οι περικοπές των σχολικών δρομολογίων.