«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

27/5/10

Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Κέρκυρας: Υποστολή σημαίας!

«Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Κέρκυρας υπέστειλε τη σημαία του αγώνα. Δεν αντιδράσαμε όσο έπρεπε και όσο μπορούσαμε.» Αυτό επισημαίνουν τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΝ Σωτήρης Βλάχος και Τάσος Τόμπρος, υποβάλλοντας τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις του Αντιπροέδρου της ΤΕΔΚ και του μέλους στο Σύνδεσμο Υδάτινων Πόρων, αντίστοιχα.

Σωτήρης Βλάχος: Υποστείλαμε τη σημαία
Ο Σωτήρης Βλάχος, στην επιστολή παραίτησής του από τη θέση του Αντιπροέδρου της ΤΕΔΚ, αναφέρει:
«Θεωρώ, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μελών του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ και των Δημάρχων, ότι η λύση του ενός Δήμου για όλο το νησί και τα Διαπόντια νησιά είναι πολύ επιζήμια αν όχι καταστροφική για τον τόπο. Στην σοβαρότερη ίσως πρόκληση που αντιμετωπίσαμε όχι μόνο σ αυτήν την τετραετία, αλλά από την εφαρμογή του σχεδίου Καποδίστριας μέχρι σήμερα, αποτύχαμε. Δεν κατορθώσαμε να αποτρέψουμε την λύση αυτή.
Θεωρώ ότι σαν ΤΕΔΚ αλλά και σαν σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού δεν αντιδράσαμε όσο έπρεπε και όσο μπορούσαμε . Παρ όλο που συζητήθηκε δεν προχωρήσαμε σε δημοψηφίσματα για να υπάρχει η άποψη των δημοτών, βέβαια αυτό είναι ευθύνη των Δημοτικών συμβουλίων αλλά και εμείς δεν επιμείναμε.
Δεν προχωρήσαμε παρ όλο που το αποφασίσαμε σε καθιστή διαμαρτυρία στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών. Σαν επιστέγασμα στο έκτακτο συνεδριο της ΚΕΔΚΕ παρευρεθήκαμε μόνο δύο μέλη μας από τα 8 που έχουν δικαίωμα ψήφου, ο συνάδελφος Τρεπεκλής και εγώ.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτό οφείλεται σε κομματικές πιέσεις πάντως στα δώδεκα χρόνια που είμαι στην ΚΕΔΚΕ είναι πρώτη φορά που έχουμε τόσο μειωμένη συμμετοχή εκπροσώπων. Τέλος στην χτεσινή κοινή συνεδρίαση ΤΕΔΚ και Δημάρχων ουσιαστικά αποφασίσαμε να υποστείλουμε την σημαία στέλνοντας μόνο μια επιστολή στον πρωθυπουργό περισσότερο για να υπάρχει στο μέλλον τεκμήριο ότι δεν συμφωνήσαμε.
Θεωρώ ότι έχω και εγώ προσωπική ευθύνη γιατί ενώ εισηγήθηκα κάποιες από τις δράσεις αυτές δεν επέμεινα, όπως φαίνεται, αρκετά στην υλοποίηση τους. Θεωρώ επίσης ότι στην πολιτική όταν κανείς αποτυγχάνει οφείλει να παραιτείται , γι αυτό σας υποβάλλω την παραίτηση μου από αντιπρόεδρος και μέλος της ΤΕΔΚ».

Τάσος Τόμπρος: Αποτύχαμε
Στην επιστολή παραίτησής του από τον Σύνδεσμο Υδάτινων Πόρων ο Τάσος Τόμπρος, αντιδήμαρχος Αγ. Γεωργίου, τονίζει καταρχήν ότι «η λύση του ενός Δήμου για όλο το νησί και τα διαπόντια νησιά είναι πολύ επιζήμια αν όχι καταστροφική για τον τόπο».
«Αποτύχαμε» επισημαίνει και ο κ. Τόμπρος, όπως και στην σχετική επιστολή του ο κ. Βλάχος και συνεχίζει: «Δεν κατορθώσαμε να αποτρέψουμε την λύση αυτή. Θεωρώ ότι δεν αντιδράσαμε όσο θα έπρεπε».
Ο κ. Τόμπρος επίσης επιρρίπτει ευθύνες διότι «στην κοινή συνεδρίαση ΤΕΔΚ και Δημάρχων αποφασίστηκε ουσιαστικά να υποσταλεί η σημαία γι' αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που θα καθορίσει αποφασιστικά τη ζωή των Κερκυραίων για τις επόμενες δεκαετίες».