«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

26/6/11

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Στο διήμερο 28-29 Ιούνη, ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου φτάνει στο πιο αποφασιστικό του σημείο.
Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης, επιχειρεί την ψήφιση του "Μεσοπρόθεσμου" και του "Εφαρμοστικού Νόμου" οδοστρωτήρα εισοδημάτων, εργασιακών σχέσεων, δημόσιας περιουσίας.
Πρόκειται για νομοσχέδια που στοχεύουν στην καταλήστευση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας και στην εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. Οδηγούν την οικονομία σε βαθιά ύφεση με αύξηση της ανεργίας, χωρίς να προσφέρουν καμία διέξοδο από τη σημερινή κρίση. Πρόκειται για νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή με εκβιαστικό τρόπο που προσβάλλει το ίδιο το Κοινοβούλιο, αλλά και παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Αυτά τα σχέδια ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ από την κοινωνία, από τις πλατείες, από τις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, δεν μπορούν να επιτρέψουν τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου. Δεν πρόκειται να ανεχτούν την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μέσα και έξω από τη Βουλή σκληρή μάχη και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να μην ψηφιστούν το «Μεσοπρόθεσμο» και ο «Εφαρμοστικός Νόμος».
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας. Καθένας και καθεμία θα αναλάβει προσωπικά και ονομαστικά τις ευθύνες του.
Τρίτη και Τετάρτη 28-29/6, που είναι το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Ο κάθε εργασιακός χώρος πρέπει να νεκρώσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να πλημμυρήσει τις πλατείες τις ημέρες που θα διεξάγεται η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή και τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε ολοκληρωτική συμμετοχή στη 48ωρη γενική απεργία.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
Κέρκυρα, 27/6/2011
ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ