«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

17/6/11

Μνημονιακή κυβέρνηση βραχυπρόθεσμου ορίζοντα

Δεν είναι δυνατόν η λαϊκή αντίδραση, η πολιτική κρίση, ν' αντιμετωπίζονται με ανακύκλωση προσώπων.
Η διάσταση μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας είναι πλήρης, η κοινωνική νομιμοποίηση έχει οριστικά απολεστεί.
Η αναπαλαιωμένη κυβέρνηση είναι ακόμη μνημονιακότερη. Το "όλον ΠΑΣΟΚ" προχωρά στο δρόμο της τρόικας, των αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών μονόδρομων, έχοντας απέναντί του το σύνολο της κοινωνίας και των εργαζομένων.
Η αναπαλαιωμένη κυβέρνηση είναι κυβέρνηση "εσωτερικής καύσης". Αντί ν' ακουστεί η φωνή του λαού, των πλατειών, των απεργιών, των κινητοποιήσεων, επιλέχθηκε η προσπάθεια εσωτερικών διευθετήσεων, εσωκομματικών ισορροπιών. Αυτά ουδόλως αφορούν την κοινωνία.
Η αναπαλαιωμένη κυβέρνηση είναι κυβέρνηση του "μεσοπρόθεσμου", ο ορίζοντάς της όμως είναι βραχυπρόθεσμος. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και οι εκλογές είναι ο μόνος δρόμος.
Να επισημάνουμε ότι τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο αν ο κόσμος δεν έβγαινε μαζικά στις πλατείες και στους δρόμους, διεκδικώντας δημοκρατία, δικαιώματα, ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής. Η πολιτική του μνημονίου απέτυχε, η κυβερνητική κατάρρευση δεν είναι αναστρέψιμη, ακριβώς επειδή η νεολαία και οι εργαζόμενοι διεκδικούν πίσω τις ζωές τους, το παρόν και το μέλλον τους. Είναι στους δρόμους, είναι στις πλατείες, κι εκεί θα παραμείνουν.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στέκεται αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ακούει τους διαδηλωτές σε όλη τη χώρα, που με τους αγώνες τους αμφισβητούν το υπάρχον πολιτικό σύστημα και την εφαρμοζόμενη πολιτική.
Η απάντηση στις αγωνίες του ελληνικού λαού, προϋποθέτει τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, που θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και θα χαράξει μια νέα πολιτική, προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας, με άξονες την αναδιανομή του πλούτου, την επιθετική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, τη δημοκρατία, την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κέρκυρα, 17/6/2011
Το Γραφείο Τύπου