«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

1/6/11

Εαρινή σύναξη των συνοριοφυλάκων

Ως «εαρινή σύναξη των συνοριοφυλάκων» χαρακτήρισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας ο Διονύσης Στραβοράβδης τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Πληθυσμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξάγεται 1-2/6 στην Κέρκυρα. Δημόσιες σχέσεις, ωραία λόγια, αλλά ούτε λόγος για αναπροσαρμογή της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας πραγματοποίησαν συμβολική παρουσία έξω απ' τον χώρο της συνεδρίασης, θέλοντας με το σύνθημα «όχι στην Ευρώπη φρούριο» να υπογραμμίσουν ότι το μεταναστευτικό, βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορεί ν' αντιμετωπιστεί με φράκτες, με καταστολή, με απελάσεις, με frontex και με το άκρως προβληματικό πλαίσιο του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ».
Αν σήμερα χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς, αιτία είναι η φτώχεια που επιβάλλει η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και η νεοφιλελεύθερη πολιτική. Αιτία είναι ότι στις χώρες τους έχουν επικρατήσει οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις, σε ορισμένες μάλιστα απ' αυτές τις χώρες και με την παρουσία του ελληνικού στρατού.
Χρειάζεται ένας ριζικός αναπροσανατολισμός της μεταναστευτικής πολιτικής. Διεκδίκηση της αναθεώρησης του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ» που έχει εγκλωβίσει εκατοντάδες χιλιάδες υπηκόους τρίτων χωρών στην Ελλάδα και τους εμποδίζει να μεταβούν και να ζητήσουν άσυλο στη χώρα που επιθυμούν. Επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων χορήγησης ασύλου. Συνολική πολιτική προστασίας αυτών των ανθρώπων όταν έρχονται στη χώρα μας, παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας, στέγασης σίτισης και κυρίως απογκετοποίησης και ένταξης στις κοινωνικές δομές.