«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

16/6/11

Στη δημοκρατία όταν προκύπτουν αδιέξοδα τα λύνει ο λαός και μόνο ο λαός.

Δήλωση Διονύση Στραβοράβδη
Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Μέσα σ' ένα διάγγελμα δύο λεπτών και έξι δευτερολέπτων ακούσαμε τόσες δραματικές επικλήσεις στη χώρα, την πατρίδα, το έθνος, ακόμη και στο ευαγγέλιο (σηκώνω τις αμαρτίες).
Την ίδια στιγμή, μια τόσο ευρεία κοινωνική πλειοψηφία απεργούσε, διαδήλωνε, πλημμύριζε τις πλατείες, εξαγριωμένη εναντίον του πρωθυπουργού και εναντίον της κυβέρνησής του.
Αυτή η κραυγαλέα αντίθεση συνολικά της κοινωνίας με τις ασκούμενες κυβερνητικές και τροϊκανές πολιτικές, δεν μπορεί, βεβαίως, να καλυφθεί με κανέναν ανασχηματισμό.
Η αλλαγή προσώπων προφανώς δεν σηματοδοτεί αλλαγή σχεδιασμού. Συνιστά απλώς ομολογία ότι τα πρόσωπα (ακόμα κι αν πρόκειται για τον ίδιο τον πρωθυπουργό) είναι αναλώσιμα.
Πώς και ποιός θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, όταν απέξω εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών δηλώνουν έμπρακτα την πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης σ' αυτή την κυβέρνηση, σ' αυτά τα ανακυκλούμενα πρόσωπα, σ' αυτό το πολιτικό σύστημα που παραπαίει δέσμιο των μνημονίων, της τρόικας και των πολιτικών που εφαρμόζει;
Η επίκληση της συναίνεσης, η αναζήτηση συνενόχων, βρήκε αρκετούς (και κυρίως την ΝΔ) πρόθυμους να συνδράμουν. Οι κινητοποιήσεις, ο λαϊκός παράγοντας, ασφαλώς συνέβαλε στην αποτυχία της προσπάθειας ώστε ο δικομματισμός, αυτό το χρεωκοπημένο σύστημα εναλλαγής στην εξουσία, να μετατραπεί σε ενιαία κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο.
Η όποια αλλαγή προσώπων δεν συνιστά παρά αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσει χρόνο μια κυβέρνηση που ο χρόνος της έχει ήδη λήξει.
Χρειάζεται άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, κάτι που με κανένα τερτίπι δεν μπορούν πλέον να αποφύγουν.
Μας λένε το δήθεν ακαταμάχητο επιχείρημα ότι «η χώρα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να έχει μια κυβέρνηση». Η χώρα πρέπει, πάνω απ’ όλα, να έχει δημοκρατία. Αν έχει δημοκρατία, θα βρει και κυβέρνηση.
Στη δημοκρατία όταν προκύπτουν αδιέξοδα, τα λύνει ο λαός και μόνο ο λαός. Όταν ο λαός είναι στους δρόμους και στις πλατείες, όταν ο λαός είναι στο προσκήνιο, δεν παρακάμπτεται. Καθορίζει τις εξελίξεις.