«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

16/11/11

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα, προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Παπαδήμου.
  • Τώρα δεν είσθε αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, είσθε Έλληνας πρωθυπουργός. Τι διαφορετικό θα κάνετε απ' αυτά που έκανε ο κος Παπανδρέου; Θα συνεχίσετε ή θ' αλλάξετε αυτή την πολιτική; Θα συνεχίσετε με τα χαράτσια; Θα εφαρμόσετε την εφεδρεία;
  • Πρόκειται για ένα πρωτοφανές, μοναδικό εγχείρημα βίαιης αποανάπτυξης.
  • 15 χρόνια τώρα μας μιλάτε για μονόδρομο. Τώρα που μας οδηγήσατε σ' αυτό το αδιέξοδο, δεν μπορείτε να συνεχίσετε να μιλάτε για μονόδρομο.
  • Υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός απ' αυτόν του στενού νεοφιλελεύθερου συστημικού πλαισίου. Αλλά αυτός ο εναλλακτικός δρόμος προϋποθέτει και την πολιτική βούληση σύγκρουσης με το μεγάλο κεφάλαιο. Την οποία δεν την έχει η τριμερής κυβέρνησή σας.
  • Σας έδωσαν την εντολή προκειμένου ν' αποφύγουν τη λαϊκή ετυμηγορία.
  • Αυτός ο λαός, που έχει υποστεί απίστευτες θυσίες αλλά και προσβολές, εισπράττει το πάντρεμα του χρηματοπιστωτικού αυταρχισμού και του ακροδεξιού λαϊκισμού. Πώς μπορεί να αισθάνεται ο ψηφοφόρος που ψήφισε το 2009 απαντώντας στο δίλημμα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" και βλέπει τώρα στα υπουργικά έδρανα τους εκπροσώπους της ακροδεξιάς; Η δημοκρατία είναι μεγαλόκαρδη, αλλά υπάρχουν όρια. Όχι να μας κάνουν και μαθήματα δημοκρατίας.
  • Εμείς όχι μόνο θα καταψηφίσουμε, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι ένας νέος συνασπισμός εξουσίας αργά ή γρήγορα θα αναλάβει τις τύχες αυτής της χώρας. Δεν θα αναγνωρίσουμε συμφωνίες και συμβάσεις που στερούνται δημοκρατικής νομιμοποίησης, που είναι σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, που επιβαρύνουν δυσβάσταχτα τον ελληνικό λαό, και που εν τέλει αντιτίθενται στο Σύνταγμα και τη λαϊκή κυριαρχία.