«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

1/11/11

ΟΧΙ στην υποτέλεια και στη μιζέρια.

Σχολιάζοντας την πρωθυπουργική εξαγγελία δημοψηφίσματος, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Διονύσης Στραβοράβδης ανέφερε:
Ένας απελπισμένος πρωθυπουργός καταφεύγει γι' άλλη μια φορά σε εκβιασμό, σε τρικ, με μοναδικό στόχο να γαντζωθεί στην εξουσία.
Απέναντι στα όποια εκβιαστικά διλλήματα, ο λαός εκφράζει καθημερινά την οργή του γι' αυτές τις πολιτικές που τον έχουν οδηγήσει σε μια κόλαση.
Σε ποιό ερώτημα θα απαντήσουμε το Γενάρη; Διότι το Γενάρη θα έχουμε νέο μισθολόγιο, θα έχουμε πάνω από 30.000 στην εφεδρεία, θα έχουμε 25% ανεργία, 40% ανεργία στους νέους, χαράτσια δεξιά και αριστερά.
Αν αντέξει αυτή η κυβέρνηση μέχρι το Γενάρη και αν πάμε τελικά σε δημοψήφισμα, εμείς, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, θα επιδιώξουμε να υπάρξει μια συντριπτική υπεροχή του ΟΧΙ στην υποτέλεια και στη μιζέρια. Ένα μεγάλο ΟΧΙ στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων.
Αν όμως θέλουμε να μιλάμε για μια πραγματικά δημοκρατική λύση, για διασφάλιση του Συντάγματος και της εθνικής μας κυριαρχίας, για λαϊκή εντολή, ο μόνος δρόμος είναι η προσφυγή στις κάλπες, και μάλιστα με απλή αναλογική, ώστε να προκύψουν μετά κυβερνήσεις στη βάση προγραμμάτων.
Ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ως ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς.