«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

6/2/10

Συντηρητική αναδίπλωση της κυβέρνησης στο προσχέδιο νόμου για το μεταναστευτικό.

Δήλωση Διονύση Στραβοράβδη, εκπροσώπου Τύπου ΣΥΝ Κέρκυρας.

Τόσο ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, όσο και ως ΣΥΡΙΖΑ, δεχθήκαμε με θετικό πνεύμα τις εξαγγελίες σχετικά με τη χορήγηση ιθαγένειας και την πολιτογράφηση των μεταναστών. Επισημάναμε ελλείψεις και ατολμίες, ζητήσαμε να προωθηθούν αναγκαία και ώριμα πλέον μέτρα-τομές που να διασφαλίζουν τα δικαιώματα, την ισονομία και την άνευ διακρίσεων ένταξη των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας στις δομές της συντεταγμένης ελληνικής κοινωνίας.
Οι αρχικές εξαγγελίες έρχονται πλέον στη Βουλή ως προσχέδιο νόμου. Στο προσχέδιο αυτό είναι εμφανής η «αυστηροποίηση» των προτεινόμενων διατάξεων και σαφείς οι υποχωρήσεις, σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες.
Βλέπουμε μια πασιφανή υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς. Τα αυτονόητα δικαιώματα των μεταναστών θυσιάζονται στο τρικομματικό παιχνίδι της συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Ένα κακό αλισβερίσι από πλευράς της κυβέρνησης: να διεκδικεί τη συναίνεση του κ. Σαμαρά και του κ. Καρατζαφέρη για την εφαρμογή των μέτρων του Προγράμματος Σταθερότητας που ισοπεδώνουν την κοινωνία, και να δίνει ως αντάλλαγμα τέτοιας έκτασης υποχωρήσεις στο μεταναστευτικό. Γιατί βεβαίως πρόκειται για σαφείς υποχωρήσεις στις πιέσεις των συντηρητικών κύκλων της ΝΔ, στις ακροδεξιές κορώνες του ΛΑΟΣ, αλλά και σε λαϊκίζουσες δήθεν «πατριωτικές» φωνές εντός του κυβερνώντος κόμματος.
Να επισημάνουμε επίσης ότι η στάση αυτή δημιουργεί προβλήματα και στους Έλληνες της διασποράς που έχουν παρόμοια προβλήματα στις χώρες υποδοχής που ζουν και δραστηριοποιούνται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα δώσει τη μάχη, μέσα και έξω από τη Βουλή, ενάντια στους διαχωρισμούς για τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στη χώρα και για να ανοίξει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Οι κλειστές πόρτες και τα αστυνομοκρατούμενα φρούρια δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν τη μετακίνηση εκατομμυρίων ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή.