«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

11/7/11

Πού ήταν τόσα χρόνια οι "αγανακτισμένοι";

Κέρκυρα, 11/7/2011
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με τη νέα συκοφαντική επίθεση κατά των λαϊκών αντιδράσεων στην κυβερνητική πολιτική (αυτή τη φορά από τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου) ο Γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝ Διονύσης Στραβοράβδης ανέφερε:
Δεν προκαλεί πλέον ουδεμία έκπληξη η καθημερινή συντονισμένη εκστρατεία των κυβερνητικών παραγόντων να συκοφαντήσουν με κάθε τρόπο τις λαϊκές αντιδράσεις.
Σειρά πήρε τώρα ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο πρωτεργάτης των εκποιήσεων και της επιδρομής ενάντια σε συντάξεις, μισθούς, εισοδήματα, εργασία, δικαιώματα...
Πού ήταν τόσα χρόνια οι αγανακτισμένοι; διερωτάται! Όφειλε να γνωρίζει: Ήταν στην εργασία τους, σήμερα είναι άνεργοι. Ήταν στο μαγαζί τους, σήμερα βάζουν λουκέτο. Ήταν στο ΠΑΣΟΚ, σήμερα είναι στις πλατείες.
Μίλησε ο κ. Υπουργός για φασισμό, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιλέγει την τακτική του Γκαίμπελς. Πες ψέματα, συκοφαντίες, λασπολογίες, κάτι θα μείνει. Ε, αυτή η τακτική γυρίζει εναντίον τους, μεγαλώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις.
Όσο για τον κ. Παπακωνσταντίνου, μέσα σε λίγες ημέρες στο νέο του Υπουργείο, αναδεικνύεται σε θερμό υποστηρικτή της fast track λογικής. Υποτάσσει το περιβάλλον στη λογική του οικονομικού κέρδους. "Τακτοποιεί" υποθέσεις με τα αυθαίρετα κατά το πρότυπο των ημιυπαίθριων. Φέρνει την πετρελαιοκίνηση στις επιβαρυμένες από τους ρύπους πόλεις. Ξεπουλά τους φυσικούς πόρους, την ενέργεια, τη ΔΕΗ. Μετά την οικονομική χρεοκοπία, μας φέρνει μπροστά σε μια "περιβαλλοντική χρεοκοπία".
Ας μην "αγανακτεί" λοιπόν όταν οι πολίτες εκφράζουν την αγανάκτηση και την αντίδρασή τους απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.