«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

12/7/10

Μπλοκάρισμα των επιδοτήσεων σε αγρότες και αλιείς προτείνει ο Όλι Ρεν!

Μετά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, βρέθηκαν και οι νέοι υπαίτιοι για την οικονομική κρίση, τα ελλείμματα και τα χρέη: Οι αγρότες και αλιείς!
Με μια απίστευτης κυνικότητας παρέμβασή του, ο Επίτροπος Όλι Ρεν πρότεινε να μπλοκάρονται οι κοινοτικές επιδοτήσεις για τους αγρότες και αλιείς των χωρών που το έλλειμμά τους υπερβαίνει ή προσεγγίζει το όριο του 3% του ΑΕΠ και το χρέος βρίσκεται πέραν του 60% του ΑΕΠ.
Για να χρυσώσει το πικρό χάπι στους αγρότες πρότεινε τα κράτη–μέλη να υποχρεούνται να συνεχίσουν να καταβάλλουν χωρίς χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες τις αγροτικές επιδοτήσεις. Με δεδομένο όμως ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό καθεστώς σκληρής επιτήρησης από την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) απαγορεύεται να καταβάλει τις επιδοτήσεις από τον εθνικό προϋπολογισμό.
Η πρόταση αυτή του αρμόδιου επιτρόπου Όλι Ρεν επιβεβαιώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξελιχθεί σήμερα σε υπερεθνική ένωση οικονομικής καταστροφής για τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους. Η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή της αγροτικής οικονομίας της πατρίδας μας και την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση των αγροτών.
Άμεσα αντέδρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ο οποίος με δηλώσεις του τόνισε ότι επιβάλλεται η συγκρότηση ενός πλατιού αγωνιστικού μετώπου στη χώρα μας, διότι η καταστροφή των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας σημαίνει πλήρη οικονομική και κοινωνική καταστροφή της Ελλάδας, αλλά και η συγκρότηση ενός πανευρωπαϊκού κινήματος όχι μόνο των μικρομεσαίων αγροτών αλλά και όλων σχεδόν των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των οποίων σήμερα το έλλειμμα τους υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ και το χρέος τους το 60% του ΑΕΠ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Ηρώ Διώτη, με ερώτησή τους προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ερωτούν ποια είναι η κυβερνητική θέση και τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι καταστροφικές για τους αγρότες προτάσεις του Όλι Ρεν.
Επίσης με κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ), τρεις Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, οι
Αγοραστάκης Γιώργος, μέλος ΔΣ ΕΝΑΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων
Γαλιατσάτος Θεόδωρος, μέλος ΓΣ ΕΝΑΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος Κεφαλονιάς–Ιθάκης
Πετράκος Θανάσης, μέλος ΓΣ ΕΝΑΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας
ζητούν να συγκληθεί άμεσα έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων των αγροτών ώστε να υπάρξει η πρώτη φωνή αντίδρασης απέναντι στις καταστροφικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Επιβάλλεται να υπάρξει ένα πλατύ μέτωπο όλων των φορέων της Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων των αγροτών αλλά και ο συντονισμός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να αποτραπούν οι καταστροφικές αυτές εξελίξεις για την αγροτική οικονομία και τους αγρότες της Ελλάδας αλλά και όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της Ευρώπης», τονίζουν στην επιστολή τους οι τρεις Νομαρχιακοί Σύμβουλοι.
Κέρκυρα, 12/7/2010
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ