«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

7/6/10

Δεν είναι ώρα για αποχώρηση και αποστασιοποίηση, είναι ώρα για συσπείρωση και συμμετοχή.

Παρουσιάζοντας στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης την Πολιτική Απόφαση του 6ου Συνεδρίου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝ Διονύσης Στραβοράβδης ανέφερε:
Το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ συνήλθε σε μια περίοδο που στη χώρα μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών.
Τίθεται στην ημερήσια διάταξη η ανάγκη μεγάλων ρήξεων και ανατροπών, η ανάγκη εναλλακτικής προοδευτικής πορείας.
Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά σήμερα καλείται να υπερβεί τις ανεπάρκειές της και να αναλάβει με αισιοδοξία και έμπνευση τον ιστορικό της ρόλο.
Στο επίκεντρο του Συνεδρίου βρέθηκε η συζήτηση για την κρίση και την αντιμετώπισή της από τις κυρίαρχες δυνάμεις του κεφαλαίου. Για τις κυβερνητικές πολιτικές στη χώρα μας και τα καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης. Για την χρεοκοπία του δικομματικού πολιτικού σκηνικού. Για την εναλλακτική πρόταση και απάντηση της Ριζοσπαστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς.
Η διεκδίκηση μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής ανατροπής είναι κατεπείγουσα αναγκαιότητα σήμερα. Η πάλη για εναλλακτική διέξοδο δεν μπορεί παρά να συνδέεται με τον αγώνα για ριζική ανατροπή του σημερινού συσχετισμού δυνάμεων. Προϋπόθεση για αποτελεσματική αντίσταση είναι η στήριξη ενός ισχυρού μαζικού κινήματος, η οργάνωση του κόσμου της εργασίας κα των αδύναμων τάξεων, η πραγμάτωση από σήμερα μιας ανταγωνιστικής λογικής.
Στρατηγική επιλογή για το ΣΥΝ ήταν και παραμένει η κοινή δράση και η συνεργασία, πέρα από διαφορές, όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας. Είναι επιτακτική η ανάγκη για την μεγάλη ενωτική Αριστερά, η πιο πλατιά συσπείρωση, η σύγκλιση και κοινή δράση απέναντι στη λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων επιλογών.
Σταθερή επιδίωξη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι η ενδυνάμωση και η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειαζόμαστε έναν διαφορετικό ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες, χρειαζόμαστε έναν καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ, καταλύτη για τη δημιουργία μιας νέας Αριστεράς, ικανής να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιόδου.
Θα εργαστούμε για την διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού συμβολαίου και φερέγγυας συνεννόησης μεταξύ των συνιστωσών, που θα δίνει νέα ώθηση στο ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, καλά γειωμένο στην κοινωνία, φορέα μεγάλων συσπειρωτικών διαδικασιών στο χώρο της Αριστεράς, προωθητική δύναμη ριζοσπαστικών αλλαγών ενταγμένων σε μια πορεία για τον Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.
Ερωτώμενος σχετικά με τη στάση των μελών της Ανανεωτικής Πτέρυγας, ο Δ. Στραβοράβδης επεσήμανε:
Στην πολιτική απόφαση του Συνεδρίου τονίζουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε εκείνες τις πολιτικές και θεσμικές ρυθμίσεις ώστε να σταματήσει επιτέλους η πολυγλωσσία, τα πολλαπλά κέντρα πολιτικής εκφώνησης, η «ιδιωτικοποίηση» του πολιτικού λόγου και η εκπομπή αντίθετων και ανταγωνιστικών πολιτικών σημάτων.
Ταυτόχρονα τονίζουμε ότι δεν νοείται κόμμα της σύγχρονης ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς που δεν θα διαφυλάσσει την δημοκρατική πλουραλιστική του λειτουργία, με ιδεολογικά ρεύματα που λειτουργούν οργανωμένα στο εσωτερικό του.
Δεν είναι ώρα για αποχώρηση και αποστασιοποίηση, είναι ώρα για συσπείρωση και συμμετοχή.
Οι σύντροφοι και συντρόφισσες που επέλεξαν τη στάση μη συμμετοχής στα όργανα, παραμένουν καθ’ όσο γνωρίζω σύντροφοί μας, παραμένουν μέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, και υπ’ αυτή την ιδιότητα θεωρώ την επιλογή τους αυτή λανθασμένη.
Έχουμε μάθει στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ να συνθέτουμε προωθητικά και ενωτικά, και όχι να περιχαρακωνόμαστε σε απόλυτες αλήθειες και ιδεολογική αυτάρκεια.
Κέρκυρα, 07/06/2010
Το Γραφείο Τύπου