«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

8/7/13

Ο Μινώταυρος του Μνημονίου ζητάει νέα θύματα.

Ο Μινώταυρος του Μνημονίου ζητάει νέα θύματα.

08/07/2013
Οι δημοτικές υπηρεσίες όλης της χώρας είναι σήμερα κλειστές. Οι εργαζόμενοι αλλά και οι δημοτικές αρχές αντιδρούν στο τροϊκανό και κυβερνητικό σχέδιο το οποίο, μετά την ΕΡΤ, ρίχνει τώρα «μαύρο» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το μόνιμο «θύμα», περιορίζεται συνεχώς το κοινωνικό της έργο, συρρικνώνονται οι υπηρεσίες της, «πληρώνει» τις πολιτικές του Μνημονίου και της Τρόικας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποψιλώνεται τώρα από το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων. Οι πολίτες στερούνται δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές. Έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς κανένα σχέδιο πραγματικής ανασυγκρότησης και αναπροσανατολισμού του δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μόνο κριτήριο είναι το μνημόνιο και οι απαιτήσεις της τρόικας. Μόνο κριτήριο είναι να καλυφθούν οι πίνακες με τα χιλιάδες ονόματα-θύματα που ζητά ο μνημονιακός Μινώταυρος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει τη ριζική αντίθεσή του με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων.
Δεν είναι δυνατόν, αρμοδιότητες που έχουν δοθεί στους δήμους εδώ και 28 χρόνια, προσφέροντας υπηρεσίες και διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας, να καταργείται με τρόπο αιφνιδιαστικό και αυθαίρετο.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο για καμία άλλη βίαιη προσαρμογή.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο, μαζί με τους δημότες, μαζί με το  λαό, μέσα από ενωτικούς, μαζικούς, ειρηνικούς αγώνες της κοινωνίας και των εργαζομένων, σε ένα μέτωπο δημοκρατικής ανατροπής των μνημονίων, για αριστερή διακυβέρνηση, για προοδευτική και παραγωγική ανασυγκρότησης της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου