«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

10/7/13

Από το ΣΥΝ στο ΣΥΡΙΖΑ

Από το ΣΥΝ στο ΣΥΡΙΖΑ
Με όλες μας τις δυνάμεις στο νέο ενιαίο φορέα της Αριστεράς
 
του Διονύση Στραβοράβδη
απερχόμενου Γραμματέα
της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝ
 
Σήμερα, Τετάρτη 10/7/2013, είναι η τελευταία φορά που χρησιμοποιώ την ιδιότητα του Γραμματέα της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας.

Μετά από 21 χρόνια δράσης, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ κλείνει τον κύκλο του, με το Διαρκές Συνέδριο ν’ αποφασίζει σήμερα την αυτοδιάλυσή του.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ υπήρξε μια από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις που συγκρότησαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, όντας ο ίδιος έκφραση της προσπάθειας για την ενιαία δράση και την ενότητα της Αριστεράς, εργάστηκε με αυταπάρνηση για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε μαζί με τις άλλες συνιστώσες και ανένταχτους αριστερούς να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.

Σήμερα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση ενός ανώτερου επιπέδου ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίζει να διαθέσει όλες τις δυνάμεις του στο νέο ενιαίο κόμμα. Τα μέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι από σήμερα μέλη μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύονται από το Καταστατικό, τις Αρχές Λειτουργίας, την Πολιτική Διακήρυξη και το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σήμερα μια μεγάλη πολιτική δύναμη, που έχει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γερές βάσεις στην κοινωνία. Είναι η κύρια ελπίδα για να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή, ν’ ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής ανατροπής, να συγκροτηθεί κυβέρνηση της Αριστεράς, πάντα στη κατεύθυνση της σοσιαλιστικής προοπτικής.

Με το 1ο, Ιδρυτικό του Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου επίσης ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματίζεται από πολιτική συμμαχία σε ενιαίο, δημοκρατικό, πολυτασικό, μαζικό κόμμα της Αριστεράς. Κόμμα των μελών, με ξεκάθαρα αριστερά ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, με πρόταση εξουσίας, με στόχο την ιστορική ανατροπή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Το νέο κόμμα καλείται ν’ απαντήσει με τόλμη, ενότητα και αισιοδοξία στην πρόκληση που μας θέτει ο κόσμος και η Ιστορία.

Το βασικό μήνυμα που θα βγει από το Συνέδριο είναι: και θέλουμε, και ξέρουμε, και μπορούμε, και οφείλουμε, να κερδίσουμε το στοίχημα. Να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης, με αριστερό πρόσημο, με πρόγραμμα και πολιτική που θα οδηγήσει στην απεμπλοκή της χώρας από τα καταστροφικά μνημόνια, στην έξοδο από την κρίση, σε παραγωγική ανασυγκρότηση, προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Διονύσης Στραβοράβδης
απερχόμενος Γραμματέας
της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝ