«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

28/4/12

Σήματα κινδύνου από το νησί της Κέρκυρας.

(αναδημοσίευση από την ΑΥΓΗ)
Χωρίς οδικό δίκτυο, με ανεπαρκείς μεταφορές, με την ανεργία και την περίθαλψη στο “κόκκινο”, με καθημερινά λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις...
Αντιμέτωποι με έναν πραγματικό Γολγοθά προβλημάτων, στον οποίο είναι υποχρεωμένοι να ανέβουν, βρίσκονται οι κάτοικοι της Κέρκυρας καθώς βλέπουν τις ισοπεδωτικές πολιτικές του Μνημονίου να τους οδηγούν στα όρια της εξαθλίωσης. Η αλλαγή του κλίματος και η αφύπνιση των πολιτών, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να καταδικάσουν τα δυο μεγάλα κόμματα, είναι εμφανής. Το 2009 και το 76% που είχαν συγκεντρώσει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στις βουλευτικές φαντάζει πλέον πολύ μακρινό καθώς το παραδοσιακό πρασινογάλαζο εκλογικό κάστρο παρουσιάζει ρωγμές από παντού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αποχώρηση αρκετών στελεχών του προς τη ΔΗΜ.ΑΡ., έχει αποκαταστήσει το “τραύμα” και τώρα πια βρίσκεται απέναντι σε μια ιστορική ευκαιρία με εμφανή δυναμική. Οι πολίτες, πιο ώριμοι και πιο συνειδητοποιημένοι από ποτέ, του δίνουν όχι την ψήφο οργής αλλά ψήφο εμπιστοσύνης, απαιτώντας έξοδο από τις μνημονιακές πολιτικές που συνέθλιψαν τον τόπο. Οι μεγάλες απαιτήσεις των κατοίκων αλλά και η εξαιρετικά καλή αποδοχή που έχουν οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κέρκυρας αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που επικρατούν, να του χαρίσουν σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με το 4,3% του 2009 και την κατάκτηση της μιας από τις τρεις έδρες της περιφέρειας. Ο ρόλος του άλλωστε στις κινητοποιήσεις ήταν πρωταγωνιστικός, καθώς συντόνιζε με επιτυχία ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενάντια στη λαίλαπα των επαχθών μέτρων.

Τα κρίσιμα προβλήματα
Ούτε η Κέρκυρα θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και έτσι στα χρόνια Μνημονίων και τρόικας η ανεργία βρίσκεται στο «κόκκινο», με τα λουκέτα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μόνο στον τουριστικό τομέα οι άνεργοι αγγίζουν τις 13.000, ενώ οι πιο τυχεροί, που διατηρούν ακόμα τις θέσεις εργασίας τους, δίνουν τον δικό τους αγώνα ενάντια στην αυθαιρεσία των εργοδοτών. Η ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων οδηγεί τους εργοδότες στις συνήθεις εκβιαστικές τακτικές προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στους εργαζόμενους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι θα τους φέρει η επόμενη μέρα.
Τα σωματεία καταγγέλλουν μεγάλες καθυστερήσεις στους μισθούς καθώς υπάρχουν πολλές οφειλές από το προηγούμενο καλοκαίρι που αγγίζουν μέχρι και τους πέντε μήνες. Η Κέρκυρα, που ζει και αναπνέει από τον τουρισμό, έχει βρεθεί μπροστά στην υποβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος καθώς τα φθηνά πακέτα all inclusive κρατάνε τον επισκέπτη «όμηρο» στα ξενοδοχεία, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και ιδιοκτήτες εστιατορίων. Οι βόλτες των τουριστών είναι σαφώς μειωμένες, ενώ οι πελάτες των εστιατορίων μειώνονται μέχρις ... εξαφανίσεως.
Αγωνιώδες σήμα κινδύνου για το παρόν και το μέλλον του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας εκπέμπει η τοπική κοινωνία, καθώς το νοσοκομείο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει. Ο Οργανισμός του ΓΝΚ προβλέπει 721 άτομα στο νοσηλευτικό προσωπικό ενώ σήμερα υπηρετούν μόλις 314, δηλαδή κάλυψη 43%, τη στιγμή που το μακρινό 1989 υπηρετούσαν 384!
Στο ιατρικό προσωπικό ΕΣΥ ο Οργανισμός προβλέπει 133 άτομα όταν σήμερα υπηρετούν 75 γιατροί μόνιμοι και 12 επικουρικοί για ένα χρόνο, δηλαδή κάλυψη 65%. Η μνημονιακή λογική των περικοπών στο χώρο της υγείας οδηγεί στα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Απώλεια εσόδων για το Νοσοκομείο, τεράστια επιβάρυνση για τους ασθενείς αλλά και για την τοπική οικονομία της Κέρκυρας, με τους κατοίκους να αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της «μετανάστευσης» προς άλλους νομούς για αναζήτηση ιατρικών υπηρεσιών.
Αλλά και οι υποδομές δεν είναι σε καλύτερη μοίρα, καθώς δεν υπάρχει αξιοπρεπές οδικό δίκτυο. Διαθέτει μόνο έναν δρόμο «καρμανιόλα», ο οποίος, εκτός από ατυχήματα, προκαλεί και μεγάλες καθυστερήσεις στις μετακινήσεις των κατοίκων. Σε συγκοινωνιακό αποκλεισμό βρίσκονται οι Παξοί και τα Διαπόντια νησιά καθώς απαιτούνται τέσσερις ώρες ταξιδιού, καιρού επιτρέποντος, για μια μία απόσταση 20 μιλίων.
Το καράβι που εξυπηρετεί τους κατοίκους είναι ανοιχτού τύπου και δεν μπορεί να ταξιδέψει με ασφάλεια σε συνθήκες πάνω των πέντε μποφόρ. Για το νησί των Παξών ιδιαίτερα, το πλήγμα των μεταφορών είναι τεράστιο, καθώς ο τουρισμός αποτελεί τον κύριο πυλώνα ανάπτυξής τους.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Κέρκυρα
1. Βάλβη Βερόνικα, τραπεζικός υπάλληλος, πτυχιούχος Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, το 1994 ξεκίνησε η συμμετοχή της στην Νεολαία ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ.
2. Μιχαλάκη Μαρία, φυσικοθεραπεύτρια, μέλος του Δ.Σ. του Τοπικού Παραρτήματος Κέρκυρας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του Συνασπισμού.
3. Ραιδεστινός Γιώργος, καθηγητής πληροφορικής, μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του Συνασπισμού και της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.
4. Σαμοΐλης Στέφανος, αρχιτέκτων - μηχανικός, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στη ΜΟΔ Α.Ε., εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Κέρκυρας από το 2011.
5. Τσούκας Διονύσης, εκπαιδευτικός, μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ, του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, του Νομαρχιακού τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ.

27/4/12

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για την αγροτική οικονομία.

Ο αγροτικός κόσμος υφίσταται βαριές τις συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων. Ο "μονόδρομος" των μνημονίων οδηγεί στην ερήμωση της υπαίθρου.
Βλέπουμε και στο νησί μας την αγροτική παραγωγή να εγκαταλείπεται. Η τιμή του ελαιολάδου απαξιώνεται. Το αγροτικό εισόδημα εκμηδενίζεται. Ο Κερκυραίος αγρότης βρίσκεται σε απόγνωση.
Εμείς λέμε ότι υπάρχει μέλλον για την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες μας. Βρίσκεται στην ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ.
Προτείνουμε μέτρα για ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, ζωντάνεμα της υπαίθρου.
Προτείνουμε, μεταξύ άλλων:
  • Ρύθμιση δανείων των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Βραχυπρόθεσμο χαμηλότοκο δανεισμό για συνέχιση της γεωργικής παραγωγής.
  • Πάγωμα πλειστηριασμών.
  • Έκδοση καλλιεργητικής κάρτας.
  • Χρηματοδότηση, με δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού.
  • Στήριξη της ελαιοπαραγωγής, στήριξη της τιμής του ελαιολάδου.
  • Αναδιάρθρωση του ελαιώνα.
  • Ενίσχυση της καλλιέργειας του παραγωγικού ελαιώνα.
  • Προστασία και επιδότηση του αισθητικού ελαιώνα.
  • Σχέδιο για ενίσχυση εναλλακτικών μορφών αγροτικής παραγωγής και προϊόντων.
Καλούμε τον αγροτικό κόσμο της Κέρκυρας να στηρίξει τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, με επίκεντρο τις δυνάμεις της Αριστεράς, που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και την αγροτική οικονομία από το μαρασμό.
Κέρκυρα, 27/4/2012
Το Γραφείο Τύπου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τις μικρές επιχειρήσεις.

Οι μνημονιακές πολιτικές πλήττουν ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις, οδηγούν δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις στο "λουκέτο" και τους μικρούς επιχειρηματίες σε απόγνωση.
Μέσα στο 2011 έκλεισαν 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αντιπροσώπευαν 135.000 θέσεις εργασίας, ενώ με βάση τα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου το 2012 θα κλείσουν άλλες 62.000 με συνέπεια την απώλεια άλλων 180.000 θέσεων εργασίας.
Στην Κέρκυρα καταγράφηκαν 124 "λουκέτα" μόνο στο πρώτο δίμηνο του 2012. Αυτό σημαίνει ότι δύο μαγαζιά την ημέρα κλείνουν στο νησί μας. Τη ζοφερή εικόνα των κατεβασμένων ρολών την βλέπουμε παντού, στην πόλη της Κέρκυρας και στην ύπαιθρο. Η προοπτική για τα τουριστικά καταστήματα τη σαιζόν που τώρα ξεκινάει είναι απογοητευτική.
Αιτίες αυτής της εικόνας είναι βεβαίως η βαθειά κρίση, η μείωση της κατανάλωσης, αλλά και οι τοκογλυφικές πρακτικές των τραπεζών που στραγγαλίζουν τους μικρούς επιχειρηματίες δανειολήπτες. Αυτός ο εκβιασμός, η τοκογλυφία, η αύξηση του επιτοκίου δανεισμού έως και 50% πάνω από το συμβατικό, πρέπει άμεσα να σταματήσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ προτείνει μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις να σταθούν όρθιες στην περίοδο της κρίσης, να τονωθεί η αγορά, να αντιμετωπιστούν τα χρέη και τα δάνεια.
Προτείνουμε:
  • Οι δανειακές υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να διαγραφούν σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά την τελευταία τριετία (2009-2012).
  • Το υπόλοιπο χρέος να ρυθμιστεί με ορίζοντα δεκαετούς εξόφλησης.
  • Να αξιοποιηθούν για την παροχή ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ που αυτή τη στιγμή λιμνάζουν στις τράπεζες.
  • Να ιδρυθεί τράπεζα ειδικού σκοπού για τη χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ώστε να στηριχθεί η απασχόληση και να τονωθεί η ανάπτυξη.
Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες έχουν κάθε λόγο ν' αντισταθούν στις πολιτικές των μνημονίων. Να ενισχύσουν την Αριστερά. Να επιβάλουν ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που θα βγάλει την κοινωνία από το τέλμα.

Κέρκυρα, 26/4/2012
Το Γραφείο Τύπου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για την ανεργία.

Καμία πρόταση ή υπόσχεση εξόδου από την κρίση δεν μπορεί να υπάρξει αν η κοινωνία είναι καταδικασμένη στην εξαθλίωση και την ανεργία.
Τα στοιχεία είναι τραγικά. Η ανεργία στη χώρα μας έχει "χτυπήσει κόκκινο". Το 2011 "έκλεισε" με ποσοστό ανεργίας 21% έναντι 14,8% του 2010. Αύξηση κατά 40,9%. Στο 18% είναι το ποσοστό για τους άνδρες. Στο 25,3% για τις γυναίκες. Στο 51,1% για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Βλέπουμε και στην Κέρκυρα τη δραματική μείωση των απασχολούμενων στον τουρισμό. Βλέπουμε την καθίζηση κλάδων όπως η οικοδομή. Βλέπουμε συμπολίτες μας, νέους κυρίως αλλά και μεγαλύτερους, να σκέπτονται τη μετανάστευση. Κάποιοι το κάνουν ήδη πράξη.
Είναι παράλογο σ' αυτούς τους ανθρώπους να μιλάς για προοπτική ανάπτυξης, όταν η μόνη προοπτική που τους επιφυλάσσουν οι πολιτικές των μνημονίων είναι ακόμα βαθύτερη ύφεση και ανεργία. Οφείλεις να τους προτείνεις άμεσα μέτρα.
Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, καταθέτουμε τέτοιες προτάσεις. Καταθέσαμε και ολοκληρωμένη πρόταση νόμου. Μιλάμε για επέκταση του επιδόματος ανεργίας ώστε να γίνει ουσιαστικό επίδομα και όχι πενιχρό βοήθημα, να επεκταθεί η χορήγησή του σε όλους τους ανέργους, να καλύπτει το 70% του βασικού μισθού. Προτείνουμε μέτρα στήριξης των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, των μακροχρόνια ανέργων, των εποχιακά απασχολούμενων. Ζητάμε για τους άνεργους φορολογικές ελαφρύνσεις, αναστολή δανείων, απαλλαγή από δημοτικά τέλη.
Είναι μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων από την κρίση. Προοπτική εξόδου από την κρίση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τόνωση της απασχόλησης, εξασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας.
Είδαμε τέτοιες προτάσεις να κατατίθενται και από άλλες αριστερές δυνάμεις, και από το ΚΚΕ. Σε πολλές απ' τις προτάσεις αυτές συγκλίνουμε. Και στην προοπτική εξόδου από την κρίση, για νέα διακυβέρνηση, για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, μπορούμε και οφείλουμε να συγκλίνουμε. Μια τέτοια προοπτική βρίσκει απήχηση, γίνεται απαίτηση των πολιτών, της κοινωνίας.
Εμείς, θα επιμένουμε. Να ζητάμε την ενίσχυση της ενωτικής αριστερής προσπάθειας. Να ζητάμε την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ. Για μια αριστερή-προοδευτική κυβέρνηση, που θα σταματήσει τη λεηλασία του λαού και της χώρας.
Κέρκυρα, 25/4/2012
Το Γραφείο Τύπου

24/4/12

Αποκλεισμένοι συγκοινωνιακά οι Παξοί και τα Διαπόντια νησιά

4 ώρες ταξίδι (καιρού επιτρέποντος) για μια απόσταση 20 μιλίων!
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Κέρκυρας συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων των Παξών για σύγχρονη, ασφαλή και σταθερή συγκοινωνία.
Οι  κ.κ. Γκερέκου και Δένδιας (που οι Παξοί είναι και τόπος καταγωγής του), που  χέρι-χέρι στη βουλή ψήφισαν για το «νησιωτικό» χαρακτήρα της χώρας μας, ας μας απαντήσουν τώρα γιατί το δημόσιο αγαθό της συγκοινωνίας στερείται από τους κατοίκους των Παξών και των Διαποντίων Νήσων. Ας μας απαντήσουν για τη μη εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των κατοίκων των νησιών και την τουριστική απομόνωση που θα οδηγήσει σε επιχειρηματικό μαρασμό αυτές τις νησιωτικές περιοχές.
Το καταργημένο Υπουργείο Ναυτιλίας και οι πολιτικές που χρόνια τώρα χάριζαν χρήματα στους εφοπλιστές με τις επιδοτήσεις στις άγονες γραμμές και τα θαλασσοδάνεια, ακόμα μια φορά τους στηρίζουν αφού τους επιτρέπουν να εκτελούν δρομολόγια με σκάφη χαμηλών προδιαγραφών και δρομολόγια που καλύπτουν τα συμφέροντά τους και μόνο. Είναι αδιανόητο για μια απόσταση 20 μιλίων να υποχρεώνεται κάποιος να ταξιδεύει για 4 ώρες με τον κίνδυνο ματαίωσης όταν ο καιρός περάσει τα 5 μποφόρ.
Οι πολιτικές του μνημονίου που βάζουν τα κέρδη των τραπεζών, του κεφαλαίου και των εφοπλιστών πάνω από τις ανάγκες των εργαζομένων είναι  η αιτία του προβλήματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει με κάθε τρόπο για την  ασφαλή, καθημερινή και άμεση συγκοινωνία με πλοία κλειστού τύπου όλων των απομονωμένων νησιών του νομού της Κέρκυρας. Το κεντρικό κράτος και η περιφέρεια έχουν ευθύνη να παρέμβουν άμεσα για τη λύση του προβλήματος. Δεν μπορούν απλά να εισπράττουν φόρους που δεν ανταποδίδονται με υπηρεσίες στους κατοίκους.

Κέρκυρα, 24/4/2012
Το Γραφείο Τύπου

22/4/12

Η παρουσίαση του συνδυασμού Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Με παρουσία πλήθους κόσμου, σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας, έγινε την Παρασκευή 20/4 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, η παρουσίαση του Συνδυασμού Νομού Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Κώστας Παυλίδης: Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης!
Παρουσιάζοντας τους 5 υποψήφιους ο Κώστας Παυλίδης, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, αναφέρθηκε στους εκλογικούς στόχους και στις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Το δίλημμα στις εκλογές της 6ης Μάη δεν είναι "μνημόνιο ή χρεοκοπία", ανέφερε. Η τρομοκρατία των εκβιαστικών διλημμάτων του δικομματισμού δεν βρίσκει πρόθυμα αυτιά. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το μνημόνιο είναι συνώνυμο της χρεοκοπίας και της καταστροφής.
Το πραγματικό δίλημμα της κάλπης είναι: συγκυβέρνηση των συνεταίρων του δικομματισμού και συνέχεια της καταστροφής, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ή ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς.
Στόχοι, προγραμματικές θέσεις ενός τέτοιου συνασπισμού εξουσίας θα είναι:
· Ασπίδα προστασίας στην κοινωνία.
· Ανακοπή της προδιαγεγραμμένης πορείας -εξαιτίας του μνημονίου- προς τη χρεοκοπία και το χάος.
· Καταγγελία της δανειακής σύμβασης.
· Διαπραγμάτευση εθνικού σχεδίου για μια κοινωνία δίκαιη, για έξοδο από την κρίση, σχέδιο για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.
Ένας τέτοιος συνασπισμός εξουσίας της Αριστεράς, χρειάζεται την ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Στον ΣΥΡΙΖΑ της κοινωνικής και πολιτικής αντιπολίτευσης στη Βουλή και τους κοινωνικούς αγώνες. Στον ΣΥΡΙΖΑ της συνεργασίας, με τις προτάσεις που έχει καταθέσει, καιρό τώρα, στο τραπέζι της Αριστεράς. Στον ΣΥΡΙΖΑ των θέσεων και προτάσεων για ένα εναλλακτικό πολιτικό-κυβερνητικό σχέδιο εξουσίας. Όχι άλλη πολιτική ασυλία στις δυνάμεις του δικομματισμού, Τώρα είναι η ώρα του νέου συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς. Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Βερόνικα Βάλβη: Να αλλάξουμε ρότα!
"Να αλλάξουμε ρότα", ζήτησε η υποψήφια βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Βερόνικα Βάλβη, καλώντας ιδιαίτερα τη νέα γενιά να απορρίψει το μονόδρομο του μνημονίου.
Δεν θα ενδώσει κανείς σ' αυτό το παιχνίδι τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ, τους ισχυρούς και τα μεγάλα κόμματα, ανέφερε. Δεν έχουμε δοκιμάσει τα πάντα. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Μια ζωή, 30 χρόνια, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Αφήσαμε να κυβερνά το χάος, η βόλεψη και η αναξιοκρατία. Η πολιτική που επικράτησε δεν υπερασπιζόταν τη χώρα και τους Έλληνες, αλλά τις εκάστοτε τσέπες των ισχυρών. Ας αλλάξουμε ρότα, γιατί σε λίγο δεν θα μας ανήκει τίποτα.
Σαν νέα εργαζόμενη, βλέπω αποδοχές, εργασιακές συνθήκες και δικαιώματα να επιστρέφουν στο Μεσαίωνα! Βλέπω την ηλικία μου, φορτωμένη με πτυχία και γνώσεις, ενέργεια και δυναμισμό, όνειρα και θέληση, να την τσακίζει η ανεργία, να χάνει το μέλλον της και να στρέφεται στη μετανάστευση!
Μας είπαν ότι μπροστά μας είναι ο μονόδρομος του μνημονίου. Ξέρουμε ότι ποτέ δεν έκαναν ό,τι καλύτερο για μας, γιατί έκαναν ό,τι καλύτερο για τα κέρδη τους.
Ας στηρίξουμε τον άνθρωπο πάνω απ' τα κέρδη. Ας στηρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζουμε για την ενότητα της Αριστεράς. Ψηφίζουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υποψήφιοι

Το ψηφοδέλτιο Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αποτελούν οι:

Βάλβη-Γερογιάννη Στεφανία (Βερόνικα) του Βασιλείου
Γεννήθηκε το 1980 στην Πάτρα.
Από το 1994 συμμετείχε στην Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Πτυχιούχος Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας (ΙΧΘ.ΑΛ.)
Διορίστηκε με εξετάσεις Α.Σ.Ε.Π. στην Εθνική Τράπεζα το 2007, στο Νομό μας.
Έκτοτε ζει και εργάζεται στην Λευκίμμη Κέρκυρας.

Μιχαλάκη Μαρία του Δημητρίου
Είναι πτυχιούχος Ανωτέρας Σχολής Φυσικοθεραπευτών. Επίσης διπλωματούχος γενικών πανεπιστημιακών σπουδών στον κλάδο Γραμμάτων και Τεχνών του Παν/μίου Παρισίων, και διπλωματούχος Γαλλικής Φιλολογίας.
Εργάζεται στην Κέρκυρα ως φυσικοθεραπεύτρια από το 1983. Στα ΚΑΠΗ Δήμου Κερκυραίων από το 19978 έως το 2000, στη συνέχεια σε δικό της εργαστήριο φυσικοθεραπείας στη Ρόδα. Παράλληλα ασχολείται συστηματικά με τον τουρισμό, λαβαίνοντας μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Έχει αναλάβει την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αχαράβη και στον πρώην Δήμο Κερκυραίων.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Τοπικού Παραρτήματος Κέρκυρας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.
Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Ραιδεστινός Γεώργιος του Σάββα
Γεννήθηκε το 1960, είναι παντρεμένος με την Ελένη Απέργη και έχει δύο παιδιά.
Απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστήμιου Κρήτης, με μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Science) στο Πανεπιστήμιο Concordia στον Καναδά.
Καθηγητής πληροφορικής από το 1989, σήμερα εργάζεται στο 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας.
Από το 1975 μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μέχρι το 1990. Από το 1990 μέλος του ΣΥΝ στον οποίο συμμετέχει ενεργά μέχρι σήμερα. Το διάστημα 1984-1986 ήταν μέλος του ΚΚ Καναδά. Σήμερα είναι μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.
Μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας από το 1999, πρόεδρος 2005-2007, γραμματέας στη συνέχεια, μέλος του ΔΣ σήμερα.
Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας.

Σαμοΐλης Στέφανος του Κων/νου-Νικολάου
Γεννήθηκε το 1955 στην Λευκίμμη Κέρκυρας. Είναι παντρεμένος με την Πατρίτσια Ντούτο και έχει δύο κόρες οι οποίες φοιτούν στο Πανεπιστήμιο.
Είναι αρχιτέκτων-μηχανικός, απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πανεπιστημίου Γένοβας Ιταλίας.
Εργάζεται από το 1983 ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Νησί της Κέρκυρας, έχοντας τεχνικό γραφείο στην Πόλη της Κέρκυρας. Από το 1998 μέχρι σήμερα εργάζεται στην διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου εργαζομένων στην ΜΟΔ ΑΕ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων). Από το 1983 είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ενεργός συνδικαλιστής στο χώρο των μηχανικών με την παράταξη «Αριστερή Πρωτοβουλία».
Από το 2011 είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας, επικεφαλής της παράταξης "ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα για την Κέρκυρα".
Είναι μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Τσούκας Διονύσιος-Φώτιος (Σάκης) του Παναγιώτη
Γεννήθηκε το 1953 στο Κάιρο της Αιγύπτου. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαριάνθη Βαρβαρούση.
Πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1985 εκπαιδευτικός. 1995-2005 ήταν επιστημονικός υπεύθυνος της «ΤΕΤΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΕ».
Το 1975 εντάχθηκε στον “Ρήγα Φεραίο” νεολαία του ΚΚΕ εσωτ. Διετέλεσε επί 9 χρόνια μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και του γραφείου του Κ.Σ. του «Ρήγα». Από το 2004 και μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά στην ενωτική προσπάθεια της Αριστεράς, στο ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλος της ΑΚΟΑ. Είναι μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.
Επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ, του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, του Νομαρχιακού τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ και το 2008 μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.
Είναι σήμερα γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ. Είναι επίσης από το 2008 μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Στήριξη» και μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Μονάδας Πρόληψης «Νίκος Μώρος».
Το Γραφείο Τύπου

21/4/12

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 45 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:
Η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με την πιο αντιλαϊκή πολιτική που έχει γνωρίσει η χώρα στη μεταπολίτευση, που δημιουργεί έναν ολοένα και πιο ασφυκτικό κλοιό στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και στην ίδια τη δημοκρατία.
Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στο μνημόνιο και τη σημερινή οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενάντια στον αυταρχισμό, την καταστολή και στον δραστικό περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας που έχουν υπονομεύσει την δημοκρατία. Είναι ένα μήνυμα αντίστασης και αφύπνισης όλων μας για την υπεράσπιση αυτών που κατακτήσαμε με αγώνες. Είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, μια υπενθύμιση των αγώνων του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ανεξαρτησία. Τη δημοκρατία που πολέμησαν και πολεμούν και σήμερα οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού, η Χρυσή Αυγή και όσοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό.
Οι αγώνες εκείνης της εποχής μας δίνουν τη δύναμη για να αγωνιστούμε πιο μαζικά και ενωτικά σε κάθε προσπάθεια περιορισμού της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων μας, γνωρίζοντας ότι η αλλαγή των συσχετισμών περνά μέσα από την οργανωμένη πάλη και τους συλλογικούς αγώνες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Περνά μέσα από την ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς, από τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού και όχι του κεφαλαίου και των δανειστών.
Οι επικείμενες εκλογές μπορούν να δώσουν μια σημαντική ώθηση για την ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την ενίσχυση του ρόλου του λαϊκού παράγοντα.
Τιμούμε, τα μέλη και στελέχη της Αριστεράς που πρωταγωνίστησαν στον επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα καθώς και όλους τους αγωνιστές της δημοκρατίας, που υπερασπίστηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα. Οι αγώνες τους μας δίνουν δύναμη και σήμερα. Ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος και άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα για το σοσιαλισμό.
Κέρκυρα, 21/4/2012
Το Γραφείο Τύπου

19/4/12

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας: Ζητάμε ψήφο για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας

Ο συνδυασμός μας, ο συνδυασμός
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
έχει μπει με αισιοδοξία και δυναμισμό στην εκλογική μάχη.

Αύριο Παρασκευή 20/4, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της πρώην Νομαρχίας, γίνεται η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων μας.

Το πρόγραμμα περιοδειών συνεχίζεται. Χθες έγινε περιοδεία στο Μαντούκι, σήμερα στη Λευκίμμη, το Σαββατοκύριακο στο Βορρά. Οι πολίτες ακούνε με ενδιαφέρον την εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς, για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, για προοδευτική φιλολαϊκή έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

Τα κόμματα του μνημονίου δεν έχουν να δώσουν παρά ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο: Τον δήθεν μονόδρομο του μνημονίου. Προσπαθούν να μετατρέψουν την αποτυχία της πολιτικής τους σε εκβιασμό για τον ελληνικό λαό.

Εμείς καλούμε στις εκλογές τους πολίτες να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους σε χρήσιμη ψήφο ανατροπής και ανασυγκρότησης. Να δώσουν απάντηση αξιοπρέπειας και ελπίδας. Να δώσουν απάντηση στο μόνο πραγματικό δίλημμα αυτής της αναμέτρησης: Μνημόνιο ή Αριστερά; Μνημονιακή Συγκυβέρνηση ή Νέος Συνασπισμός Εξουσίας;

Δεν ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας. Ζητάμε ψήφο για την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Για το ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και συγκεκριμένο εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που έχουμε καταθέσει στην κοινωνία και που, μέρα με τη μέρα, γίνεται κτήμα του λαού.

Κέρκυρα, 19/4/2012
Το Γραφείο Τύπου

8/4/12

Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Τρίτη 10/4/2012, ώρα 19:30, στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
καλεί
τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ
σε Συνέλευση με θέματα:
  • η κεντρική πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ
  • οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Κέρκυρα
  • εκλογική Επιτροπή
  • ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα
Στη συνέλευση θα παραβρίσκονται
μέλη της Κεντρικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ