«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

31/3/10

ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ: Με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και τα συνθήματα των βατραχανθρώπων.

Ανατριχιαστικά ήταν τα συνθήματα που φώναζε η ομάδα των 36 βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και αμέσως μετά το πέρασμά της από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι ένα γεγονός το οποίο δημιουργεί πολλές και ουσιαστικές απορίες για την ποιότητα της εκπαίδευσης, για την κατάρτιση και την επιμόρφωση που παρέχεται εν έτη 2010 σε έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες σωμάτων με ιδιαίτερη βαρύτητα για την εθνική ασφάλεια και τη δημοκρατία.
Σκεπτικισμό και ανησυχία προκαλεί επίσης το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς που παρακολουθούσαν την ομάδα να περνάει χειροκροτούσαν και ενίσχυαν με δικά τους συνθήματα, ανάμεσα σε αυτούς και ιερείς.
Από την άλλη οι δηλώσεις στήριξης στην ομάδα των βατραχανθρώπων που έγιναν από τον αρχηγό του ΛΑΟΣ, τέταρτου σε εκλογική δύναμη κόμματος στη Βουλή, προκαλεί τον κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας.
Η άμεση αντίδραση τόσο του υπουργού προστασίας του πολίτη όσο και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος δεν βάζουν στη θέση τους τα πράγματα ούτε είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση καθώς διαφαίνεται από τα γεγονότα ότι υποβόσκει ένας ρατσισμός στην ελληνική κοινωνία ο οποίος καλλιεργείται συστηματικά από διάφορες ομάδες, μέσα ενημέρωσης, εκκλησιαστικούς κύκλους - βλέπε κηρύγματα Άνθιμου - και το κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη.
Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση που κέρδισε τις εκλογές και με το σύνθημα ‘’σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα’’ αντί να απομονώσει το κόμμα, βασικό εκφραστή των ακραίων και ρατσιστικών αντιλήψεων, το έκανε σύμμαχό της σημειώνοντας στροφή 180 μοιρών στην ιδεολογική πλατφόρμα που πλασάριζε προεκλογικά. Το διαπιστώσαμε αυτό στις ‘’εκπτώσεις’’ που έκανε στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια τις οποίες ζητούσε επίμονα ο αρχηγός του ΛΑΟΣ από τον πρωθυπουργό σε επίσημη συνάντηση προκειμένου να δώσει τη στήριξή του για το πέρασμα όλων εκείνων των αντιλαϊκών μέτρων που πάρθηκαν για να τροφοδοτήσουν τους διεθνείς τοκογλύφους. Το διαπιστώσαμε και στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ο κύριος Καρατζαφέρης στην περίπτωση αυτή αρκέστηκε στο να προτείνει διάλογο εκκλησίας και πολιτείας για το θέμα. Σε άλλη περίπτωση θα ζητούσε δημοψήφισμα, θα διοργάνωνε διαμαρτυρίες, θα συγκέντρωνε υπογραφές.
Όλα αυτά δημιουργούν αισθήματα ανησυχίας, προβληματισμού αλλά και αγανάκτησης σχετικά με τα επικίνδυνα μονοπάτια στα οποία μας οδηγούν περίεργες συμμαχίες και ευκαιριακές συμπράξεις πολιτικών τσαρλατάνων και καιροσκόπων της πολιτικής.
Η αριστερά έχει χρέος να αποκαλύψει τέτοιες ανίερες συμμαχίες και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η ίδια η κοινωνία να απομονώσει ρατσιστικές αντιλήψεις, πράξεις και ενέργειες που μας οδηγούν αρκετά χρόνια πίσω σε εποχές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

23/3/10

Μήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για την αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα –διαχρονικής σημασίας– για τις δυνατότητες των λαών να ανατρέπουν τους συσχετισμούς δύναμης, να επιβάλουν τη θέλησή τους.
Η φετινή -189η- επέτειος συμπίπτει με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που δίνονται αυτήν την περίοδο για την υπεράσπιση αυτονόητων στοιχειωδών δικαιωμάτων. Οι στιγμές που ζούμε σήμερα απαιτούν για άλλη μια φορά από όλους και όλες ενεργοποίηση, αυτοοργάνωση και ανάληψη της ευθύνης ώστε να σταματήσει η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, η βίαιη μείωση των εισοδημάτων, η εργοδοτική αυθαιρεσία, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η συρρίκνωση των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Για να μην πληρώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης οι οικονομικά αδύνατοι, για να διεκδικήσουν μια Ευρώπη των λαών, ενάντια σε μια Ευρώπη των κερδοσκόπων.
Σε όλο τον κόσμο οι πολίτες αγωνιούν, αφυπνίζονται και κάνουν τα πρώτα βήματα για μία αλλαγή πορείας που είναι όσο ποτέ αναγκαία.
Ο ΣΥΝ καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την αλλαγή των συσχετισμών και το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή.
Ο αγώνας για την ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη είναι πάντα επίκαιρος.
Είναι στο χέρι μας η ριζική αλλαγή της πορείας της χώρας μας και της Ευρώπης.

Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του Συνασπισμού

22/3/10

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Σημεία από την ομιλία του Γιάννη Τόλιου
Μιλώντας, την Παρασκευή 19/3, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τον «Καλλικράτη» και την διοικητική μεταρρύθμιση, ο Γιάννης Τόλιος, οικονομολόγος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
Οι προσδοκίες για ουσιαστική μεταρρύθμιση και αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης, δυστυχώς, με το σχέδιο «Καλλικράτης», διαψεύσθηκαν! Αντί για δημοκρατική αποκέντρωση, έχουμε μια γραφειοκρατική αποσυγκέντρωση! Τα κύρια στοιχεία της είναι:
Πρώτο, το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατικής εκπροσώπησης (ενισχυμένη αναλογική, ενίσχυση μονοπρόσωπου σε βάρος συλλογικών οργάνων, υπερ-περιφερειάρχες ως «μακρύ χέρι» της κεντρικής διοίκησης, κ.α.).
Δεύτερο, στο πεδίο των αρμοδιοτήτων και πόρων, τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα. Μπορεί να μεταφέρονται αρμοδιότητες, όμως αυτό, χωρίς την εξασφάλιση πόρων, σημαίνει εξώθηση της Αυτοδιοίκησης στην επιβολή έμμεσων φόρων και τελών. Προωθείται η «ανωνυμοποίηση» της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, στη λογική της κερδοφορίας και ανταποδοτικότητας (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.α.), ενώ έργα τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης θα ανατίθενται σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ.
Τρίτο, στο κρίσιμο θέμα των «συνενώσεων» (χωροταξικό), η δημιουργία μεγαλύτερων «δομών» (Δήμων και Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων) χωρίς παραχώρηση στους κατώτερους κρίκους πόρων και αρμοδιοτήτων (Τοπικά Συμβούλια, Νομαρχιακά Διαμερίσματα), θα οδηγήσει σε εγκατάλειψη των μικρότερων οικιστικών ενοτήτων (παλιοί Δήμοι, Κοινότητες), σε βάρος της εξυπηρέτησης των πολιτών και της τοπικής ανάπτυξης.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν αναγκαία την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ:
  • Με μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων.
  • Με αύξηση της συμμετοχής της Αυτοδιοίκησης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
  • Με την καταβολή των θεσμοθετημένων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.
  • Με εφαρμογή του Δημοκρατικού Προγραμματισμού σε θέματα Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
  • Με συμμετοχικό προϋπολογισμό.
  • Με διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση.
  • Με εφαρμογή εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού.
  • Με ισόρροπη περιφερειακή και ενδοπεριφερειακή ανάπτυξη.
  • Με αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας.
  • Με οικολογική διαχείριση απορριμμάτων και επενδύσεων «πράσινης οικονομίας».
Τέλος, χρειάζεται συγκροτημένη Νησιωτική Πολιτική για τα Ιόνια νησιά και εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ όπως ισχύει στα νησιά του Αιγαίου.
Μια τέτοια «μεταρρύθμιση» μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό εξόδου της οικονομίας από την κρίση, παράλληλα με άλλες πολιτικές (ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση, ορθολογική διαχείριση δημοσίων κονδυλίων, αναβάθμιση ρόλου Δημόσιου Τομέα, δημόσιος έλεγχος του πυρήνα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προστασία αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων, παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, ευρύ πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για αύξηση της απασχόλησης).
Βασική προϋπόθεση για την προώθηση της Δημοκρατικής Αποκέντρωσης και ριζική στροφή στην οικονομική πολιτική, είναι η δραστήρια παρέμβαση των ενεργών πολιτών και η διεκδίκηση των εναλλακτικής πολιτικής εξόδου της οικονομίας από την κρίση, για αναζωογόνηση των Περιφερειών, για εγγύηση στη νέα γενιά ότι υπάρχει μέλλον και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

20/3/10

Νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

20/3/2010 Πλατεία Γεωργάκη
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
με μοίρασμα υλικού, μουσική, προβολή διαφανειών
Όσοι μετανάστες έχουν κάποιου τύπου νόμιμη διαμονή στη χώρα την απέκτησαν μόνο αφού ήδη εργάζονταν παράτυπα στη χώρα, κατά τις μερικές νομιμοποιήσεις του 1997 και του 2000 ενώ οι προϋποθέσεις της τελευταίας διαδικασίας νομιμοποίησης για εργασία (Ν.3386/2005 και των λοιπών διατάξεων και νόμων που ακολούθησαν), απέκλεισαν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες εργαζομένους από την απόκτηση άδειας παραμονής.
 Έτσι:
  • Για όσους οικονομικούς μετανάστες εισήλθαν στη χώρα μετά τις 1-1-2005 εντεύθεν, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα νομιμοποίησης για εργασία, παρόλο που δεκάδες χιλιάδες ζουν και εργάζονται στη χώρα επί σειρά ετών.
  • Δεκάδες χιλιάδες νόμιμοι μετανάστες ωθούνται εκτός διαδικασίας ανανέωσης των αδειών παραμονής τους, όταν κάποια στιγμή αδυνατούν να προσκομίσουν τα αναγκαία δεδουλευμένα ένσημα ή να πληρώσουν από την τσέπη τους όσα από αυτά δεν εξασφαλίζουν από τους εργοδότες τους.
  • Για τους πρόσφυγες ασκείται μια απάνθρωπη πολιτική άρνησης του δικαιώματος ασύλου, με ποσοστά έγκρισης αιτημάτων ασύλου που κυμαίνονται κάτω του 1% και αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για την Ε.Ε.
  • Πολλά παιδιά μεταναστών γίνονται παράνομα στα 18 τους αν δεν μπορέσουν να αποδείξουν εργασιακή ιδιότητα.
Το αποτέλεσμα αυτής της αντιμεταναστευτικής και αντιπροσφυγικής πολιτικής είναι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να εργάζονται σε συνθήκες ανασφάλιστης εργασίας χωρίς δικαιώματα, με αποτέλεσμα να κερδίζουν υπέρογκα ορισμένοι «λαθρο»-εργοδότες και παράνομα κυκλώματα νομιμοποιητικών εγγράφων, να ενισχύεται η παραβατικότητα λόγω της εκμετάλλευσης εξαθλιωμένων ανθρώπων από εγκληματικά κυκλώματα, να απορυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών.

Προτείνουμε:

  1. Tην εφαρμογή ενός συστήματος ανοικτής και διαρκούς νομιμοποίησης, για να αλλάξει άμεσα το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
  2. Tην κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης Αλλοδαπών.
  3. Tην τήρηση της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας ως προς τη χορήγηση πολιτικού ασύλου ή την αναγνώριση καθεστώτος επικουρικής προστασίας για τους πρόσφυγες πολέμου.
  4. Tη δημιουργία ανοικτών χώρων Υποδοχής και Φιλοξενίας με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης και με υπηρεσίες κοινωνικής και νομικής υποστήριξης και υγειονομικής φροντίδας.
  5. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις «σκούπα».
  6. Άμεσες παρεμβάσεις και έργα για την αναβάθμιση και υποστήριξη των γειτονιών που έχουν δεχθεί τα μεγαλύτερα φορτία, με τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτιστικών παρεμβάσεων κλπ
Λέμε ΟΧΙ
  •  ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.
  • ΣΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.
  • ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΔΥΟ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΜΕΛΩΝ.
  • ΣΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Διοικητική μεταρρύθμιση, "Καλλικράτης" και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

19,20,21 Μαρτίου 2010
Εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
στην Πόλη της Κέρκυρας, καθώς και σε Λευκίμμη και Αχαράβη.
Αποσπάσματα από την Συνέντευξη Τύπου της Ελένης Πορτάλιου.

18/3/10

ΝΑΙ στη μεταρρύθμιση, ΟΧΙ στον «Καλλικράτη»

Εκδηλώσεις-συζητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
για τον «Καλλικράτη» και την διοικητική μεταρρύθμιση

Ως ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές έχουμε τονίσει ότι παραμένει πάντα επιτακτική η ανάγκη για μια ενιαία, ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του κράτους και των αυτοδιοικητικών θεσμών. Διεκδικούμε να γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ουσιαστικός παράγοντας ισόρροπης ανάπτυξης, φορέας κοινωνικής και οικονομικής προόδου, ουσιαστικής κοινωνικής συμμετοχής, δημοκρατίας και διαφάνειας.

Το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο, ο «Καλλικράτης», δίνει απαντήσεις που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από τη δική μας λογική. Απαντήσεις ενταγμένες στη λογική του κυρίαρχου οικονομικού νεοφιλελεύθερου μοντέλου. Απαντήσεις που εντείνουν τον συγκεντρωτισμό και τον ασφυκτικό έλεγχο της κεντρικής εξουσίας πάνω στους Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, από μια πρώτη ανάγνωση των όσων έχουν εξαγγελθεί ως περίγραμμα του σχεδίου «Καλλικράτης», επισημαίνουμε ότι:
  • Προωθείται η περαιτέρω εμπορευματοποίηση δημόσιων ή δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών (παιδείας, υγείας, πρόνοιας), με την «απόσυρση» του κεντρικού κράτους, τη μεταφορά τους στους Δήμους και της εξάρτησής τους από το τοπικό φορολογικό βάρος.
  • Προωθείται η εφαρμογή μιας κατ’ όνομα «αναπτυξιακής» πολιτικής στην Περιφέρεια, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, η οποία θα οδηγήσει σε παραπέρα τοπική ανισομετρία και ταξική ανισότητα.
  • Κοινωνικές ανάγκες και κοινωνικά προβλήματα αφήνονται σε μια «φιλανθρωπική» διαχείρισή τους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντί της αντιμετώπισής τους με ενιαία κρατική παροχή και ευθύνη.
  • Δίνονται πολύ θολές και αόριστες απαντήσεις στο ζήτημα των πόρων που απαιτούνται για τη λειτουργία του θεσμού με τις νέες αυξημένες αρμοδιότητές του. Γεγονός που παραπέμπει στην εμπλοκή του ιδιωτικού κεφαλαίου, στα ΣΔΙΤ, στην τοπική υπερφορολόγηση.
  • Δεν αντιμετωπίζονται ζητήματα δημοκρατίας αντιπροσωπευτικότητας, εκλογικού συστήματος. Διατηρείται έτσι η αδιαφάνεια, οι στρεβλώσεις, η απομάκρυνση του πολίτη από τον θεσμό, η φαλκίδευση της έννοιας της λαϊκής εξουσίας.
Ως ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάμε ότι, παρακάμπτοντας τα παραπάνω κομβικά ζητήματα και επικεντρωνόμενη σε θολές και μηχανιστικές συνενώσεις, η επιχειρούμενη διοικητική μεταρρύθμιση μετατρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε γραφειοκρατικό μηχανισμό, απρόσωπο και απόμακρο από τον πολίτη.

Η στάση μας είναι στάση απόρριψης της φιλοσοφίας που εκφράζεται μέσα από τον «Καλλικράτη», χωρίς να περιοριζόμαστε στενά και μηχανιστικά στα γεωγραφικά όρια, στην έδρα του Δήμου, στις τυχόν ή μη συνενώσεις. Υποστηρίζουμε σαφέστατα την αιρετή Περιφέρεια, τους δυο βαθμούς Αυτοδιοίκησης, τη διοικητική μεταρρύθμιση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υποστηρίζουμε ή πρέπει να υποστηρίξουμε το συγκεκριμένο σχέδιο.

Στοχεύοντας στην παρουσίαση και συζήτηση των σημείων αντίθεσής μας προς τον «Καλλικράτη», στοχεύοντας επίσης στην παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για μια ουσιαστική δημοκρατική διοικητική μεταρρύθμιση και αποκέντρωση, στοχεύοντας τέλος στην αναλυτική, με βάση την τοπική μας πραγματικότητα, διαμόρφωση της θέσης μας σε ότι αφορά τον Νομό μας, διοργανώνουμε ως ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας ένα τριήμερο εκδηλώσεων, με προσκαλεσμένους τον Γιάννη Τόλιο, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, και την Ελένη Πορτάλιου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτική σύμβουλο Δήμου Αθηναίων με την «Ανοικτή Πόλη».

Οι ανοικτές συζητήσεις θα γίνουν
  • Την Παρασκευή 19/3 το απόγευμα στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.
  • Την Κυριακή 21/3 το πρωί στη Λευκίμμη.
  • Την Κυριακή 21/3 το πρωί στην Αχαράβη.
Κέρκυρα, 17/3/2010
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

9/3/10

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ: Αυτή η πολιτική μπορεί και πρέπει ν' ανατραπεί.

Τα κυβερνητικά μέτρα συνιστούν στην κυριολεξία ένα αντικοινωνικό Αρμαγεδώνα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ίδια που έθεσε το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» έδωσε στις 3 Μάρτη την απάντηση, προσχωρώντας πλήρως στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Το ότι πρόκειται για καταφανώς άδικα και ανισότιμα μέτρα είναι πανθομολογούμενο. Καλούνται να πληρώσουν πάλι οι εύκολοι στόχοι, τα συνήθη υποζύγια. Θίγονται βάναυσα πρωτίστως οι εργαζόμενοι, όχι μόνο στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούνται ουσιαστικά οι συνταγματικά κατοχυρωμένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Το ότι πρόκειται για σκληρή ταξική επιλογή, γίνεται εμφανές από το ποιοι δεν θίγονται. Δεν θίγεται το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Διατηρούνται οι χαριστικές ρυθμίσεις που μειώνουν τη φορολόγηση των ΑΕ. Δεν τολμά η κυβέρνηση να αγγίξει το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Διατηρούνται οι υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες και αυξάνονται με νέες παραγγελίες.
Πρόκειται για πολιτική αδιέξοδη, αναποτελεσματική και κυριολεκτικά καταστροφική. Πολιτική που οδηγεί όχι μόνο σε μείωση εισοδημάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και σε αύξηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Η μείωση των μισθών σε συνδυασμό με την περικοπή των δημόσιων επενδύσεων δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε βάθεμα της ύφεσης και σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας στη χώρα μας.
Πρόκειται για πολιτική που βαθαίνει τον μεταπρατικό και σαθρό χαρακτήρα της οικονομίας μας, εφόσον δεν διαφαίνεται καμία αναπτυξιακή προοπτική, καμία νύξη αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού της χώρας.
Δεν πείθεται κανείς από τις κυβερνητικές ευτελείς δικαιολογίες. Σαν αυτές που ακούσαμε και στην Κέρκυρα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ: «Δεν ξέραμε τα πραγματικά μεγέθη! Δεν μας είπε την αλήθεια ο Προβόπουλος!». Ο νεκροθάφτης όμως της Εμπορικής Τράπεζας παραμένει στη θέση του και αμείβεται με 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Όπως και ο υπόδικος νεκροθάφτης του ΟΤΕ, του οποίου η πώληση κρίθηκε προχθές από τον αρμόδιο επίτροπο ως παράνομη.
Δεν πείθεται κανείς από τα κυβερνητικά ιδεολογήματα, του τύπου «σκληρά μέτρα αλλά αναγκαία». Δεν υπάρχουν μονόδρομοι, υπάρχουν πολιτικές επιλογές. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, προγραμματικό πλαίσιο που επανειλημμένα έχει προτείνει ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Πολιτικές που να προστατεύουν τις εργασιακές κατακτήσεις, το κοινωνικό κράτος, να υψώνουν, σε περίοδο κρίσης, μια ασπίδα κοινωνικής προστασίας για τα χαμηλά εισοδήματα, τους επισφαλώς εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους.
  • Πολιτικές που να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο εξόδου από την κρίση και όχι βάθεμα και διαιώνισή της.
  • Πολιτικές που να οδηγούν σε μια κατεύθυνση κοινωνικής προόδου, υπέρβασης του αντιλαϊκού καπιταλιστικού συστήματος, σε μια κατεύθυνση σοσιαλιστική.
Η απάντηση θα ήταν: Υπερβαίνουμε την κρίση, διαμορφώνοντας ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για μια αναπτυξιακή πορεία αναδιάρθρωσης του οικονομικού και παραγωγικού μας ιστού.
Αντί γι’ αυτό, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, των «αγορών» που καταδυναστεύουν την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι «αγορές» την κρίση τους, αργά ή γρήγορα, θα την ξεπεράσουν. Οι «αγορές» την κρίση τους θα την εκμεταλλευτούν σαν ευκαιρία να ισοπεδώσουν τα πάντα. Οι νεοφιλελεύθερες όμως αναδιαρθρώσεις στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στα εργασιακά δικαιώματα, θα μείνουν, οδηγώντας τη χώρα μας σε εργασιακό μεσαίωνα. Φέρνοντάς μας, κυριολεκτικά, 100 χρόνια πίσω!

Πρώτο μας καθήκον αυτή την ώρα είναι να μην παραδώσουμε στην πυρά την ελληνική κοινωνία, τις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες δεκαετιών. Σήμερα τον λόγο έχει η κοινωνία που πρέπει να κάνει την δυσαρέσκεια και την οργή της, αισιοδοξία. Πρέπει να μετατρέψει τον θυμό της σε πείσμα.

Μόνο αν υπάρξει σοβαρό πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, μπορεί αυτή η κατάσταση να ανατραπεί. Αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ενός μεγάλου κοινωνικού συνασπισμού, ενός παλατιού μετώπου με στόχο να μπλοκαριστούν αυτά τα εγκληματικά μέτρα. Αν δρομολογηθούν ενωτικές και άρα αποτελεσματικές κινητοποιήσεις όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που προσβλέπουν σ’ αυτό το στόχο.

Τώρα δεν είναι η ώρα τώρα για μικροκομματικά οφέλη. Είναι η ώρα του κοινού αγώνα να σώσουμε τη εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, την ελληνική κοινωνία απ’ αυτή τη λαίλαπα που έρχεται.

 
Διονύσης Στραβοράβδης

8/3/10

ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ: Τεράστιες αντιφάσεις λόγων και έργων στο Υπουργείο Παιδείας.

Με έναν πολύ επικοινωνιακό τρόπο και μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των σκληρών οικονομικών μέτρων που πλήττουν τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, η υπουργός παιδείας ανακοίνωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο δράσης για την υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας και ειδικότερα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Διαβάζοντας τις νέες εξαγγελίες δεν μπορεί να μη σχολιάσει κανείς ορισμένα σημεία που με τις αντιφάσεις που περιέχουν προκαλούν κάθε απλό πολίτη αλλά πολύ περισσότερο εκπαιδευτικούς και γονείς.
Μια πρώτη παρατήρηση που θα έλεγα να κάνω και θεωρώ ότι είναι ενδεικτική της φιλοσοφίας και των προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι οι νέες εξαγγελίες που αφορούν αλλαγές και έχουν στόχο τη «Δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους» γίνονται μετά από ένα χρονικό διάστημα πέντε μηνών κατά το οποίο ΜΜΕ και Υπουργείο Παιδείας αποδόμησαν την εικόνα του εκπαιδευτικού. Είχαν μιλήσει για υψηλά επιδόματα των εκπαιδευτικών, για αποσπάσεις σε κομματικά και πολιτικά γραφεία, σε υπηρεσίες που δεν αφορούν την εκπαίδευση και για εκπαιδευτικούς μακριά από την τάξη. Η όλη προσπάθεια επισφραγίστηκε φυσικά με τα οικονομικά μέτρα σύμφωνα με τα οποία ο πιο κακοπληρωμένος Έλληνας εκπαιδευτικός στις χώρες της ΕΕ χάνει ετησίως από 1305 ως 1715 ευρώ.
Αποτελεί εμπαιγμό και προσβολή της νοημοσύνης του εκπαιδευτικού η παρακάτω εξαγγελία που την παραθέτω αυτούσια όπως διατυπώθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο:
‘’ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, το Νέο Σχολείο θα πετύχει τους στόχους του. Το Νέο Σχολείο δίνει έμφαση στη συνάρθρωση, τη συνέργεια και τον συντονισμό μεταξύ των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Ισχυροποιείται ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη διαδικασία αναβάθμισης του σχολείου, με πρωτοβουλίες αυτενέργειας και κίνητρα καινοτομίας, με τις γνώσεις που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στην υψηλή αποστολή του και με αντίστοιχο υψηλό κύρος, θέση στην κοινωνία και αμοιβή’’.
Είναι τελείως παράλογο να ζητάς από έναν εκπαιδευτικό που τον έχεις εξαθλιώσει οικονομικά, κοινωνικά, επιστημονικά, που τον έχεις κατασυκοφαντήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, που τον έχει απαξιώσει, να δώσει κάτι παραπάνω από τον εαυτό του προκειμένου να λειτουργήσει και να δουλέψει για να κάνει πράξη τις νέες πολιτικές εξαγγελίες. Αυτό δεν έχει γίνει από καμιά πολιτική ηγεσία μέχρι τώρα στην ιστορία της εκπαίδευσης. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις συνοδεύονταν τις περισσότερες φορές από κίνητρα και όχι από αντικίνητρα όπως συμβαίνει σήμερα.
Το σύνθημα «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: πρώτα ο μαθητής» που προβάλλεται αποτελεί μια ακόμη κραυγαλέα αντίφαση λόγων και έργων. Η εξαγγελία «πρώτα ο μαθητής» δε συνάδει με προηγούμενες δηλώσεις της υπουργού που έκαναν λόγο για μείωση προσλήψεων των εκπαιδευτικών στους μισούς σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο χιλιάδες ώρες διδασκαλίας χάνονται επειδή πολλές από τις κενές θέσεις δεν καλύπτονται έγκαιρα. Πώς πραγματικά θα δοθεί προτεραιότητα στο μαθητή όταν τα τμήματα που θα δημιουργηθούν από συγχωνεύσεις θα περιέχουν μέχρι και τριάντα παιδιά. Πώς θα εφαρμοστούν οι νέες παιδαγωγικές μέθοδοι όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τα πολυπληθή τμήματα αποτελούν τροχοπέδη στην καλή επικοινωνία δασκάλου-μαθητή,στην οργάνωση της τάξης, στην αντιμετώπιση των παιδαγωγικών ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζονται και στην εφαρμογή του μοντέλου της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας; Πώς μέσα από τμήματα τριάντα μαθητών θα κάνεις πράξη την εξαγγελία: ‘’ Τα εφόδια που θα πάρουν από το σχολείο σήμερα, θα είναι οι αυριανές ευκαιρίες τους για κοινωνική πρόοδο και επιτυχία. Και αυτό αφορά όλα τα παιδιά, χωρίς κοινωνικές, οικονομικές, μορφωτικές, θρησκευτικές ή πολιτισμικές διακρίσεις και ανισότητες’’
Πώς είναι δυνατόν να γίνουν πραγματικότητα οι εξαγγελίες για ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, για ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , για ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ όταν από το 1 δις το οποίο εξήγγειλε η κυβέρνηση τις πρώτες μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της για την παιδεία σήμερα έγιναν 20 εκατομμύρια; Πού πήγαν οι δεσμεύσεις ότι δε θα γίνουν περικοπές στην υγεία και στην παιδεία;
Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα των αντιφάσεων οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν χρέος να αναδείξουν αυτά τα θέματα στην κοινωνία μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο με τους γονείς αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους με την εκπαίδευση φορείς προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κίνημα αποκάλυψης, αμφισβήτησης και ανατροπής των πραγματικών προθέσεων του Υπουργείου Παιδείας.

6/3/10

8 ΜΑΡΤΗ 2010 - ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Μετά από 100 χρόνια γυναικείων αγώνων,
δεν γυρίζουμε πίσω.

Στη σημερινή περίοδο της κρίσης,
όπου μαθαίνουμε ότι το φάντασμα των «αγορών» πρέπει να καθορίζει τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας,
επιμένουμε στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και την πατριαρχία,
για ισότητα των δύο φύλων και κοινωνική δικαιοσύνη.

Αγωνιζόμαστε μαζί με άλλες γυναικείες συλλογικότητες, και με εκδηλώσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας και διεκδικούμε:

● Αξιοπρεπή δουλειά για όλες – ίση αμοιβή, ίσες ευκαιρίες
Η ανεργία των γυναικών παραμένει για δύο δεκαετίες διπλάσια από αυτή των ανδρών ενώ η αμοιβή για ίση εργασία παραμένει άνιση στην πράξη μέσα από συγκέντρωση των γυναικών σε συγκεκριμένες, συνήθως «γυναικείες», θέσεις εργασίας και από αποκλεισμούς σε ειδικότητες, επαγγέλματα, εξέλιξη.
● Αλληλεγγύη ντόπιων και μεταναστριών
Δεν δεχόμαστε διακρίσεις με βάση την εθνική προέλευση, διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση, δεν δεχόμαστε οι μετανάστριες να φορτώνονται επαγγελματικά, έναντι ελάχιστης αμοιβής, τα βάρη της οικογενειακής φροντίδας, αγωνιζόμαστε σθεναρά εναντίον του τράφικινγκ και της δουλείας των μεταναστριών που είναι διαδεδομένη παντού στη χώρα, όπως και σε πολλά μέρη του κόσμου.
● Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Η βία κατά των γυναικών, που φθάνει συχνά στο φόνο, στον ιδιωτικό χώρο πρωτίστως, παραμένει το πιο διαδεδομένο και πιο αποσιωπημένο έγκλημα εναντίον της αξιοπρεπούς διαβίωσης των γυναικών, ένα αναπαλλοτρίωμα «δικαίωμα» πολλών ανδρών για τον έλεγχο των σωμάτων των γυναικών και για την επιβολή σχέσεων εξουσίας. Απαιτούνται κοινωνικές παρεμβάσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών, απαιτείται πολιτική της πολιτείας για αρωγή και στήριξη των γυναικών που αντιδρούν σ’ αυτή τη βία, απαιτείται κατάλληλη νομοθεσία.
● Αυτοδιάθεση του σώματός μας
Η ενδυνάμωση της ανδρικής εξουσίας μέσα σε συνθήκες έντασης και κρίσης συμπαρασύρει πολλές κατακτήσεις των γυναικών, και συχνά μετατρέπει το σώμα των γυναικών είτε σε αντικείμενο της ανδρικής εξουσίας, είτε σε εμπόρευμα, κυρίως μέσω των ΜΜΕ.
● Καμιά διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού
Η ανεμπόδιστη άσκησή της σεξουαλικότητας με όποιον τρόπο επιλέγουν οι γυναίκες είναι βασική αξία του φεμινιστικού κινήματος, το οποίο δίνει αγώνες για την υπέρβαση και κατάργηση των διακρίσεων και ενάντια στην επιβολή του κυρίαρχου μοντέλου «κανονικότητας».
● Να μην μετατρέπονται τα ΜΜΕ σε Μαζικά Μέσα Εξευτελισμού των γυναικών
Η χρησιμοποίηση του γυναικείου σώματος και η παράλληλη λοιδωρία για πνευματική καθυστέρηση των γυναικών σε διαφημίσεις ή εκπομπές, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, λόγω της αύξησης της «φιλοσοφίας» του ανταγωνισμού που αποτελεί τη βάση για κατάργηση κάθε δεοντολογίας και κάθε αξίας για την αξιοπρέπεια των γυναικών, με ακραίες εκδηλώσεις σεξισμού. Πολλές νέες κοπέλες οδηγούνται στον εξευτελισμό με τη χρήση των σωματικών τους προσόντων και αντάλλαγμα μια θέση τηλεοπτικής «περσόνας», και με συνέπεια τη δημιουργία ανάλογων προτύπων «πετυχημένης» γυναίκας, σε πλήρως αντίθετη κατεύθυνση με τις αξίες της ισότητας των δύο φύλων.
● Να μην γίνει η κρίση άλλοθι για την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας
Η απαίτηση για εξίσωση των μισθών για τα δύο φύλα προς τα επάνω και για εξίσωση των χρόνων συνταξιοδότησης προς τα κάτω, είναι η απάντησή μας στις σημερινές μεθοδεύσεις που βρίσκονται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δεν δεχόμαστε «έναν κόσμο ανάποδα», όπως μας ζητούν τα κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.
● Ίση συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων με κοινωνική δικαιοσύνη.

Για τους παραπάνω και πολλούς άλλους λόγους αγωνιζόμαστε σήμερα, 8 του Μάρτη, όπως και κάθε μέρα του χρόνου, για ένα ισχυρό, μαζικό και διεκδικητικό γυναικείο κίνημα.
Κέρκυρα, 6/3/2010
ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

4/3/10

Κέρκυρα, Τετάρτη 3/3/2010, βράδυ. Πορεία διαμαρτυρίας για τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ! ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Κέρκυρα, Τετάρτη 3/3/2010, βράδυ.
Πορεία διαμαρτυρίας για τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα.

ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Με περισσή ωμότητα και κυνισμό η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πακέτο μέτρων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση ενάντια στην μισθωτή εργασία μεταπολιτευτικά. Η κυβέρνηση υλοποιεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, υποτάσσοντας την ελληνική οικονομία στις διαθέσεις των κερδοσκοπικών αγορών και του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου.
Ο σημερινός δημοσιονομικός στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας είναι απόρροια του σημερινού νεοφιλελεύθερου πλαισίου της ΕυρωπαΪκής Ένωσης.
Τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα βυθίσουν σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση τη χώρα, αποτελούν δε μέρος μιας καθολικής επίθεσης με στόχο την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εισοδημάτων και του ασφαλιστικού συστήματος .
Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και βάθυναν τις στρεβλώσεις του εγχώριου παραγωγικού μοντέλου .
Ο μαζικός και ενωτικός αγώνας των εργαζομένων για την ανατροπή των μέτρων είναι ο μόνος δρόμος αλλά και η μόνη ελπίδα για μια άλλη πορεία της χώρας και της Ευρώπης.
Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους. Στους μαζικούς ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή των κυβερνητικών αντιλαϊκών μέτρων, για την ανατροπή του κυβερνητικού "προγράμματος σταθερότητας".
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
4/3/2010